Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 8 млн. туристи се очаква да посетят българското черноморие това лято

Над 8 млн. туристи се очаква да посетят българското черноморие това лято

Проф. Драганов съветва тази година да подготвим същия бюджет за лятната ни почивка, какъвто сме имали през изминалото лято.

Над 8 млн. туристи се очаква да посетят българското черноморие това лято, заяви в "Денят започва с Георги Любенов" директорът на Института за оценки и анализи в туризма Румен Драганов. От тях - около 3,2 млн. чужденци и 5 млн. българи, поясни той. Проф. Драганов съветва тази година да подготвим същия бюджет за лятната ни почивка, какъвто сме имали през изминалото лято.

"Тогава имаше голям скок в инфлацията, но нямаме основание сега да говорим за поскъпване този сезон. Затова най-умното е - придържай се към бюджета от миналата година. Можеш точно за този бюджет да получиш всичко, което си имал и миналата година. Така че всичко е въпрос на възможности - имаш пари - пръскай, ако не - прецени бюджета си", каза той.

(снимка: bntnews.bg)

Според него изливането на водите от Нова Каховка в Черно море няма да предизвика влошаване на качеството на морската вода у нас. "Ние, тръгне ли сезона - или ще се появи акула в морето, или планктон, който цъфти, или някаква форма на замърсяване. Ние, в туризма, сме изключително отговорни по отношение на живота и здравето на туристите. Сигурността е приоритет номер едно, защото ако е заплашена сигурността на туристите, няма туризъм. В Черно море се вливат Дунава и още няколко големи реки. Те да не би да са пречистени - не. Това е функцията на моретата и на океаните, че тези реки, които се вливат в тях, ги пречистват", каза той.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега