Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 90% от египтяните искат нова конституция

Над 90% от египтяните искат нова конституция

Повече от 90% от египтяните искат нова конституция, показа провелия се във вторник и сряда референдум. Късно снощи бяха обявени предварителните резултати от вота, които показват убедителна подкрепа в полза на нов върховен закон. Той би трябвало да модернизира управлението на африканската държава.

Повече от 90% от египтяните искат нова конституция,показа провелия се във вторник и сряда референдум, предаде Ройтерс. Късно снощи бяха обявени предварителнитерезултати от вота, които показват убедителна подкрепа в полза на нов върховензакон. Той би трябвало да модернизира управлението на африканската държава.

По предварителна информация, в проекта за новаконституция се очаква да бъдат заложени сериозни промени. Партиите нарелигиозна основа ще бъдат забранени, а ролята на шериата ще бъде елиминирана. Очаквасе в следствие на положителния вот от референдума генерал Абдел Фатах ал-Сисида се кандидатира за президент.

Възможно е причината за подкрепата на египетските граждани се коренив събитията от юли м.г., когато Египет свали президента Мохамед Мурси, което доведе до тежки сблъсъци.Самият референдум премина при засилени мерки за сигурност, които обаче неуспяха да елиминират сблъсъците между полицията и поддръжниците на Мурси.

„Мюсюлбанското братство на Мурси“ се опита да поведебойкот срещу вота, което доведе до смъртта на девет души във вторник. Други 444бяха арестувани по време на двата дни на референдума.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега