Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Наградиха български капитан спасил 116 души край Папуа Нова Гвинея

Наградиха български капитан спасил 116 души край Папуа Нова Гвинея

Наградиха българския капитан Владимир Гаргов, благодарение, на който бяха спасени 116 човешки живота в началото на месеца.

Наградиха българския капитан Владимир Гаргов, благодарение, на който бяха спасени 116 човешки живота в началото на месеца. Отличието се дава от Изпълнителна агенция „Морска администрация” за решаващото му участие и проявената изключителна храброст в операцията по спасяване на оцелелите от пътнически кораб „Rabaul Queen”, потънал в района на Папуа Нова Гвинея.  

К.д.п. Владимир Гаргов е капитан на контейнеровоза „MOL SUMMER”, който на 2 февруари 2012 г. е първият кораб отзовавал се на разпространеното от Австралийската агенция по морска безопасност съобщение за бедстващ кораб в района на Папуа Нова Гвинея.

Екипажът на кораба, под ръководството на к.д.п. Владимир Гаргов, се включва незабавно в спасителната операция, а българинът поема ролята на неин координатор. През следващите няколко часа, капитан Гаргов и неговият екипаж изваждат от водата 116 оцелели пътници. Като координатор на спасителната операция, българският капитан дава указания на останалите търговски кораби, участници в операцията и осъществява връзката със спасително-координационния център на Австралийската агенция по морска безопасност и включения в операцията самолет.  

Сутринта на 3 февруари 2012 г., контейнеровозът „MOL SUMMER” и още 4 от участващите в спасителната операция кораби, превозват общо 246 оцелели пътници до Лае, Папуа Нова Гвинея. 

Отличия за проявената храброст ще бъдат връчени и на още двама българи, които са участвали в спасителната операция – м.н.м. Иван Иванов, главен механик и Тодор Тодоров, боцман, при тяхното завръщане в родината през месец март.   Министър Ивайло Московски е разпоредил тримата българи да бъдат предложени за награждаване и от Международната морска организация (ИМО).

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега