Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Наградиха пожарникарите, които се включиха в борбата с бедствията в Бургаско /Снимки/

Наградиха пожарникарите, които се включиха в борбата с бедствията в Бургаско /Снимки/

Възникналите от началото на 2023 година произшествия на територията на РДПБЗН-Бургас са по-специфични и сложни на база данните от предходни години. Регистрирани са 2549 произшествия, част от които са: пожари – 1675 броя и аварийно-спасителни операции – 773 броя.

В Бургас се проведе официална церемония по награждаване на огнеборците от региона, участвали в спасителните действия по време на наводненията и пожарите през месеците август и септември тази година. 



Припомняме че, със заповед на кмета на община Средец беше обявено бедствено положение за част от територията на община Средец и беше въведен в изпълнение общински план за защита при бедствия на общината, считано от 01:00 часа на 20.08.2023 г. до 01:00 часа на 25.08.2023 г., във връзка с разрастващите се пожари в горска територия (смесена гора – широколистна и иглолистна) на територия над 5000 дка и задимяване на част от територията на общината, както и повишената опасност от разрастване на пожара, обгазяване и задимяване на населените места с. Кубадин и с. Драка. По време на гасенето на пожара, бяха използвани въздухоплавателни средства на министерството на отбраната, военни служители за гасене, доброволци и над 10 броя пожарни автомобили, които успяха да спасят застрашения живот и здравето на населението на село Кубадин.



Със заповед на кмета на община Царево на 05.09.2023 г. беше обявено бедствено положение на цялата територия на община Царево, във връзка със създалата се изключително тежка обстановка, породена от голямото количество валежи и настъпилите, в следствие на тях щети. Екипите на РДПБЗН-Бургас евакуираха над 130 жители изложени на пряка опасност за живота и здравето им, както и с извършеното отводняване на двата язовира „Потурнашки“ и „Хаджи Яне“ предотвратиха по-големи щети и загубата на още човешки животи.
 

В резултат от природното бедствие има потвърдени четири смъртни случая, многобройни щети по инфраструктурата (паднали мостове, отнесени пътни настилки, нарушени речни корита, компрометирани две язовирни стени, разрушени и повредени съоръжения, осигуряващи ВИК услугите на гражданите, многобройни щети по МПС и земеделска техника, загуби на земеделска продукция, многобройни загинали животни).


Служителите от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" – Бургас самоотвержено и професионално изпълняваха служебните си задължения и поставените им задачи във връзка със създалата се усложнена ситуация при двете обявени бедствени положения, като част от тях ръководиха и контролираха дейностите на екипите от дирекцията, а служителите на младши изпълнителска дейност извършиха бърза оценка на обстановката и взеха правилни решения по пожарогасене, евакуиране и спасяване на хора от бедстващите райони.


Възникналите от началото на 2023 година произшествия на територията на РДПБЗН-Бургас са по-специфични и сложни на база данните от предходни години. Регистрирани са 2549 произшествия, част от които са:  пожари – 1675 броя и аварийно-спасителни операции – 773 броя. Грамотите и почетните отличия бяха връчени от главен комисар Александър Джартов – директор на ГДПБЗН-МВР.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега