Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Наградиха училищен директор с голямо сърце от айтоското село Тополица

Наградиха училищен директор с голямо сърце от айтоското село Тополица

Тодорка Русинова е сред 47-те “скрити герои” от цяла България, които бяха наградени от фондация „Лъчезар Цоцорков“ за своите добри дела за другите. 45 от тях получават индивидуална награда от 3000 лв. и двама - по 1500 лв., а цялото дарение към тези хора е 138 000 лв.

Тодорка Русинова (или както всички я познават - Дора) е дългогодишен училищен директор на основно училище „Светлина“ в село Тополица, в област Айтос.

Дора е сред 47-те “скрити герои” от цяла България, които бяха наградени от фондация „Лъчезар Цоцорков“ за своите добри дела за другите. 45 от тях получават индивидуална награда от 3000 лв. и двама - по 1500 лв., а цялото дарение към тези хора е 138 000 лв.

Дора е един от най-добрите, отговорни, грижовни и иновативни директори на училище. Поверено в нейните ръце, то е модерно и уютно. Екипът е сплотен и трудолюбив, а учениците са щастливи. Това разказва за нея човекът, който я е номинирал за наградата.

През годините Дора е постигнала високи резултати по отношение на квалификацията на нейните учители и успехите от всякакъв аспект на учениците си. Всичко това е благодарение първо на човека Дора, която няма почивен ден и се грижи и подкрепя всичките си ученици и техните родители всеотдайно и безгранично.

В последните две години Дора и нейните колеги показаха, че няма граници в подкрепата и грижата на децата и родителите им – набавиха необходимата техника, храна, педагогическа и психологическа подкрепа и взаимопомощ.

В личен план Дора намира време да се справя и с многобройните предизвикателства, с които се сблъсква - грижи се всеотдайно за съпруга си и майка си, които са с първа степен на инвалидност.

Преди няколко години родната къща на Дора беше опожарена почти до основи и се наложи цялостен ремонт, ново оборудване и мебелировка. Нейните добрини през годините се върнаха като бумеранг, защото тя получи подкрепа от колеги, бивши ученици и родителската общност, но все още се възстановява от този неприятен инцидент.

Заради всичко това Дора Русинова бе номинирана в кампанията „Направи добро“. За организаторите Дора е перфектният пример за това как човек може и трябва да прави добро на всеки човек около себе си. “И няма нищо по-хубаво от това, добрите дела да се връщат обратно при добрите хора", споделят нейните близки.

Изтоник: Дарик
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега