Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Награждават с почетна значка служителя на УКОРС, спасил възрастен мъж от удавяне

Награждават с почетна значка служителя на УКОРС, спасил възрастен мъж от удавяне

Смелият млад мъж бе предложен за отличие Почетна значка на Община Бургас.

Общински съветници предложиха за награждаване инспектор Георги Иванов - служителят на дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност", спасил възрастен мъж от удавяне.  Докладната е внесена от името на Георги Дракалиев и Николай Стоянов. Те желаят смелият млад мъж да бъде удостоен с Почетна значка на Община Бургас.

Припомняме Ви, че Иванов предотврати опит за самоубийство на 70-годишен мъж. Сцената се разигра малко преди 9:00 часа сутринта на 18 юни (четвъртък). 70-годишният мъж се хвърли от платформата на Моста пред очите на дежурен екип на УКОРС, патрулиращ в района. Единият от инспекторите му хвърлил спасителен буй, но възрастният човек отказал да се хванел за него, дори напротив - опитал се да се отдалечи от него. Без да се замисли, Иванов скочил във водата и измъкнал от нея 70-годишния мъж. След това му оказал първа медицинска помощ до пристигане на линейката, макар самият той да имал нужда от такава, защото също погълнал морска вода.

"Бързата му и навременна намеса довежда до спасяването на човешки живот, което безспорно заслужава адмирации и поощрение. Съгласно Наредбата за символиката и отличията на Община Бургас, в подобни случаи заслужилите могат да бъдат удостоени с Почетна значка на Община Бургас. Тъй като такива постъпки трябва да служат за пример на всички, считаме, че е необходимо проявилият се общински служител да бъде отличен от Общински съвет-Бургас", пишат Дракалиев и Стоянов в докладната си, внесена само ден след произшествието.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега