Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Най-големият симфоничен цигански оркестър в света ще свири в Бургас

Най-големият симфоничен цигански оркестър в света ще свири в Бургас

На 3 септември, в Летния театър на Бургас от 20:00ч. класиката среща етно звученето в необузданите ритми на 100 Унгарски цигулки.Изключителни виртуози в световната класическа музика 100-те Унгарски цигулки пренасят в атмосферата на най-престижните сцени като Щатсопер във Виена, величествената Олимпия в Париж и Роял Алберт Хол в Лондон, а през 2013 – на сцената на Античен театър Пловдив.

На 3 септември, в Летния театър на Бургас от 20:00ч. класиката среща етно звученето в необузданите ритми на 100 Унгарски цигулки.Изключителни виртуози в световната класическа музика 100-те Унгарски цигулки пренасят в атмосферата на най-престижните сцени като Щатсопер във Виена, величествената Олимпия в Париж и Роял Алберт Хол в Лондон, а през 2013 – на сцената на Античен театър Пловдив.

Репертоарът на оркестъра включва както унгарска и международна циганска музика от Виторио Монти и Григорис Диницу, така и класически композиции от Йоханес Брамс, Йохан Щраус,  Джордж Бизе, Арам Хачатурян, Пабло де Сарасате. Оркестърът е неподправен по своята мащабност – 100 музиканти, от които 60 цигулки, 9 виоли, 6 чело, 10 контрабаса, 9 кларинета и 6 цимбали. Това е най-големият симфоничен цигански оркестър в света.

Те ще свирят без партитури, само по памет. Облечени в традиционни унгарски носии, 100 Gypsy Violins носят топлотата на техния фолклор.Световноизвестните музиканти и антуражът им ще пътуват с 3 автобуса и  камион със специална влажност за съхранение на цигулките, които се предават от поколение на поколение. В камиона има и приспособено място за подреждане на автентичните костюми на трупата. Музикантите ще бъдат настанени в два хотела. Изискванията им са леглата да са по-широки.100 Gipsy Violins са почитатели на българския мед.

Организаторите от АРТ БГ ще ги изненадат и с характерния за Странджа –манов мед. Концертът се организира от Община Бургас и ART БГ. Той е част от кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата 2019. Събитието беше обявено на официална пресконференция от организаторите. Можете да закупите първите 300 билета с 10 лв. отстъпка, като промоционалните цени са от 10 до 50 лв. и ВИП 70 лв., на касата на Държавна опера и в търговската мрежа на магазини Пикадили, Офис 1, Германос, бензиностанции ОМВ и онлайн на Eventim.bg.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега