Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Най-многобройният протест от 9 дни насам в София

Най-многобройният протест от 9 дни насам в София

Хиляди протестиращи отново се събраха на площад „Независимост“ за девети пореден ден, за да поискат оставката на правителството на Пламен Орешарски, смяна на политическия модел и бързи промени в Изборния кодекс, предаде Dnes.bg.

Хиляди протестиращи отново се събраха на площад „Независимост“ за девети пореден ден, за да поискат оставката на правителството на Пламен Орешарски, смяна на политическия модел и бързи промени в Изборния кодекс, предаде Dnes.bg. Независимо от жегите днес беше най-многолюдното шествие от началото на народното недоволство. Събралите се държат български знамена, както и знамена на Европейския съюз. Продължават виковете „Оставка“ и „Мафия“. Група протестиращи са издигнали плакат, на който пише „Достатъчно“.  

Други носят плакати с надписи „Контрадемокрация – това е философията на гражданите срещу вас – политиците”, „Полицията е с нас, преговаряме с армията”.Някои от недоволните носят маски на „Aнонимните” и развяват пиратско черно знаме. Други пък са избрали маски на тигри, които държат надписи „in lumpen veritas”.  Освен плакатите за оставка на правителството има и такъв с портрета на Мона Лиза, на който лицето е заменено с това на лидера на БСП Сергей Станишвев. На плаката пише: „Аз преживях личен катарзис“. 

Недоволните граждани скандират „Червени боклуци”. Към протеста се присъединиха и велосипедисти, които свиркат с  клаксоните  си в подкрепа на протестиращите.Шествието се насочи по обичайния вече маршрут - към Народното събрание, Орлов мост, после в посока НДК и след това към централите на БСП. Полицейски кордон е обградил сградата на "Позитано" 20, а протестиращите викаха "Долу БСП".

След това те се отправиха към централата на ДПС, после тръгнаха отново към Орлов мост.  Двама души са задържани, единият е хвърлял ябълк ипо сградата на МС, а другият е бил без документи. Иначе протестът мина изключително спокойно.  

Протестните митинги и шествия в страната започнаха миналия петък след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Въпреки че изборът беше отменен от Народното събрание, недоволството не стихва. Полицията пази сградите на Министерския съвет, президентството и бившия Партиен дом, ползван сега за нуждите на парламента. Униформените носят жилетки, на които пише „Антиконфликт, много от протестиращите има даваха бутилки с вода. Протести имаше и в други градове в страната като Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград и др. 

 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега