Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Найденов: Ако цените не паднат, пускаме полския внос

Найденов: Ако цените не паднат, пускаме полския внос

В Париж яйцето се продава за 26 стотинки, в Берлин струва 28, а в Брюксел - 30 стотинки. Защо в България цената кръжи около 40, че дори 50 стотинки – отговор на този въпрос се опита да даде земеделският министър пред bTV.

В Париж яйцето се продава за 26 стотинки, в Берлин струва 28, а в Брюксел - 30 стотинки. Защо в България цената кръжи около 40, че дори 50 стотинки – отговор на този въпрос се опита да даде земеделският министър пред bTV.

По думите Мирослав Найденов от високите цени на яйцата със сигурност не са щастливи кокошките. За ниските пенсии и заплати у нас това е голям удар, добави той. Ако има картелно споразумение средствата, които са предвидени да компенсират инвестициите за изпълнение на новите изисквания на Брюксел ще бъдат спрени, каза още Найденов. По думите му за по-широките клетки и другите подобрения в птицефермите са били предвидени около 6,5 млн. лева, помощ за фермерите, които гледат кокошки-носачки.

„Ако причината е в търговските вериги ще има действия по отношение на тях,” увери Найденов. „Ще отворим пазара за полските яйца и цената ще се нормализира веднага.” По думите му интересите на българския потребител са на първо място. „Ако причината за поскъпването е в европейската директива за ощастливяването на кокошките, то би трябвало и яйцата във Франция да са по-скъпи,” отбеляза земеделският министър, контрирайки основния аргумент на производителите.

„Тази цена на яйцата в България не е нормална,” коментира още министър Найденов. Фуражите и горивата са поскъпнали и за другите производители в Европа, отбеляза той. По думите му не е нормално цената в българската ферма да е като цената в парижките хипермаркети. Найденов смята, че ценовата спекула е свързана с Великден.

„Пробва се пазара,” каза земеделският министър и добави, че ако производители и търговци не се вразумят държавата ще предприеме мерки, включително възобновяване на евтиния полски внос. Ако има съмнения за картел ще бъде сезирана Комисията за защита на конкуренцията, увери министърът на земеделието и храните.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега