Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Найденов гони лично "мургавите събратя с царевицата" от плажовете

Найденов гони лично "мургавите събратя с царевицата" от плажовете

разгара на сезона земеделският министър Мирослав Найденов се ангажира лично да "пообиколи плажовете" по Черноморието, за да спре "разносната" търговия. Той беше категоричен, че ще бъдат санкционирани както търговците, така и тези, които носят отговорност за плажа.

В разгара на сезона земеделският министър Мирослав Найденов се ангажира лично да "пообиколи плажовете" по Черноморието, за да спре "разносната" търговия. Той беше категоричен, че ще бъдат санкционирани както търговците, така и тези, които носят отговорност за плажа.

Изненадващите "засади" на министъра ще имат за цел да подпомогнат работата на Българската агенция по безопасност на храните, която започва специални проверки на заведенията по Черноморието.

„Концесионерът носи отговорност за спазване на законодателството на територията на концесията, така че той няма как да избяга от отговорност. Ако този с ръчната търговия се скрие и избяга някъде с чантата с царевицата, концесионерът няма къде да избяга. Тези здрави момчета, които събират парите по плажа за чадърите, да бъдат така добри да гонят тези с чантите, защото в противен случай ще си платят глобата те. Ако искаме да имаме реномето на добра европейска дестинация, туристическа, гледките с мургавите събратя, които обикалят и продават царевица, които продават слънчоглед и какво ли не на плажа, трябва да изчезнат”, отсече Найденов.      

Инспекторите от Българската агенция по безопасност на храните своя страна ще се съсредоточат върху заведенията и капанчетата, като специално внимание ще се обръща на мазнините, с които се готви.

"Причината за проверките са множеството сигнали за нарушения, свързани с мазнината, която се използва за приготвянето на различни храни, което носи риск за здравето на хората", поясни министър Мирослав Найденов. Сериозни проверки през целия сезон ще има и на капанчетата. "Малките така наречени капанчета ги очакват много проверки, защото обикновено по-големите заведения могат да изпълняват изискването за различни съдове, в които се приготвя храната, да сменят мазнината, а на малките по плажа е по-трудно", поясни министърът. 

"Това са стандартите. Ние сме в Европа, ако искат да извършват подобен тип дейност, ако искат да отидат в друга страна, където може, но в ЕС това са правилата за безопасност на храните", допълни министърът.            

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега