Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Найденов: Търсим обединение не само на политически сили, но и на техния електорат /Видео/

Найденов: Търсим обединение не само на политически сили, но и на техния електорат /Видео/

От своя страна лидерът на "Да, България" и съпредседател на коалиция "Демократична България" Христо Иванов категорично заяви, че с приоритетите си за България, няма да направят компромис.

Ние търсим обединение не само на политически сили, но и на техния електорат. Това заяви пред журналисти кандидатът за народен представител от обединение “Продължаваме промяната - Демократична България” във 2 МИР Бургас Димитър Найденов. Той посрещна в морския град лидера на "Да, България" и съпредседател на коалиция "Демократична България" Христо Иванов, Ивайло Мирчев и бившия правосъден министър Надежда Йорданова.


По думите на Найденов при ежедневните срещи с бургазлии основните въпроси, които му задават са дали ще има управление и с кой евентуално биха  се коалирали. 

"Нашите политически опоненти от ГЕРБ, споделят в програмата си много сходни с нас неща - евроатлантическата ориентация на страната, съдебна реформа... Хората, които подкрепят политическите ни опоненти, те подкрепят и нещата, които ние заявяваме в нашата програма. В този смисъл, отговорите, които давам на хората ги остават приятно изненадани, че има политическа формация извън ГЕРБ, която задава същите важни за страната приоритети и е готова да ги отстоява. Мисля, че ще намерим доста по-широка подкрепа сред поддръжниците на различни политически формации, извън нашата", коментира Найденов.


Той напомни, че в една държава гарант за справедливостта е добре работеща правосъдна система. 

"Хората в момента ги вълнуват най-вече високите цени. Те усещат една несправедливост, защото на основни хранителни продукти, цените в развити западноевропейски държави са доста по-ниски, от тези които са в България, при положение, че възнагражденията, които получават българите са в пъти по-ниски. Съгласявам се с тях, че това е много несправедливо, но им напомням, че в една държава гарант за справедливостта е добре работеща правосъдна система. Ние трябва да се фокусираме върху съдебната реформа, чрез която ще се оздравят българските институции и органите на държавното управление, независимите регулатори, които трябва да следят за монополи, картели, опити за спекула и т.н. Трябва да бъдем последователни. Ако зависи от нас и получим доверието на хората, тези неща ще бъдат направени", допълни Найденов.  


От своя страна лидерът на "Да, България" и съпредседател на коалиция "Демократична България" Христо Иванов категорично заяви, че с приоритетите си за България, няма да направят компромис.

"Голямата разлика в тази кампания е, пета по ред, е че нашето обединение дава много ясен отговор на въпроса кой може да води страната и да я изкара от тази безизходица, в която затъна. Голямата ни цел е да се състави правителство, което да реализира реформи необходими, за да може страната ни да отключи потенциала си, възможно е. Трябва да има такова правителство, което да осигури влизането ни в Еврозоната, Шенген, усвояване на огромен обем еврофинансиране, за да бъде инвестирано в модернизиране на държавата, привличане на чуждестранни инвестиции, модернизация на енергетиката, съдебна реформа - всичко това може да се случи в рамките на следващото управление. Виждате, че нашата кампания е изцяло позитивна. Разбираме добре, че ролята на водещи в кампанията и на политическа сила, която ще трябва да задава дневен ред, изисква тон, който ни позволява да говорим с българските граждани, които дори и да не ни подкрепят на изборите, все пак могат да бъдат убедени да подкрепят усилията на едно управление, което ние водим и инициираме. От тази гледна точка, това е нашият тон - стремим се да сме в ролята на онези, които дават решения, а не говорят само за проблемите. Ние може да променяме тона си, за да търсим обединяващи теми, но с приоритетите си за България, ние няма да направим компромис", каза той.


По думите му, усещанията за тази кампания са, че се върви към победа, но трудното започва след това.  "Пред нас има поредица от важни национални усилия, за да извърши страната ни качествен скок в своето развитие. Представете си една България, която само след две години може да бъде член на Еврозоната, на Шенген, да сме направили дигитализацията на управлението, което да намали със 70 % административното бреме. Представете си България, в която сме направили съдебна реформа, модернизирали сме енергетиката, привлекли сме много повече инвестиции, защото в момента имаме голямо изоставане с нашите съседни страни, не говоря само за Румъния, но и съседна Сърбия. Всичко това е възможно да се случи в следващите две години, просто трябва да имаме достатъчно амбициозно управление, каквото искаме да направим“, заяви още Иванов.



Публикувахте от PoligrafF.net в Събота, 18 март 2023 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега