Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Наказаха с клип на Азис съда, издал присъдите на "Pussy Riot"

Наказаха с клип на Азис съда, издал присъдите на "Pussy Riot"

Официалният сайт на Хамовническия съд в Москва, който издаде присъдата срещу трите момичета от пънк групата "Pussy Riot", бе хакнат тази сутрин.

Официалният сайт на Хамовническия съд в Москва, който издаде присъдата срещу трите момичета от пънк групата "Pussy Riot", бе хакнат тази сутрин. На началната му страница бе качен видеоклип с хомосексуално съдържание на песента "Мразиш" на известния в България певец Азис, съобщи Интерфакс.

Основният текст на началната страница беше заменен с лозунга: „Свобода за Pussy Riot!”. Като фон звучеше една от песните на групата. Отговорност за кибератаката пое групата на „Анонимните”.

Видеото към песента „Мразиш” бе коментирано от руските електронни издания като клип с „хомосексуално съдържание”. Хакерите променили и имената на разделите на сайта като добавили нецензурни коментари и думи. Достъпът до сайта е бил временно преустановен, а на страницата е излизал надпис ”Възниква проблем с базата данни. Опитайте да влезте по-късно”.

Страницата била върната в нормалния си вид около 09.15 часа българско време. По-късно Съдебният департамент при Върховния съд на Русия настоя Следственият комитет да започне криминално дело за хакерската атака.

Хамовническия съд в Москва осъди трите момичета на две години затвор на 17 август, след като бяха признати за виновни в „хулиганство, мотивирано от религиозна омраза”. До наказанието се стигна, след като пънк бандата изнесе „молебен” за освобождаване на страната от президента Владимир Путин в храма "Христос Спасител".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега