Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Намалява размерът на някои от таксите за патент

Намалява размерът на някои от таксите за патент

Някои от таксите, събирани от Патентното ведомство, ще бъдат намалени. С промени в тарифата на ведомството се изменя размерът на таксите, които се дължат за сертификатите за допълнителна закрила на защитени с патент продукти и средства, промишления дизайн, марките и географските означения.

Някои от таксите, събирани от Патентното ведомство, ще бъдат намалени. С промени в тарифата на ведомството се изменя размерът на таксите, които се дължат за сертификатите за допълнителна закрила на защитени с патент продукти и средства, промишления дизайн, марките и географските означения. Включват се и нови такси, които са въведени с промени в законите за патентите и регистрацията на полезни модели, за марките и географските означения и за промишления дизайн.

Най-многобройните изменения са обусловени от въвеждането в ЗМГО на ново производство – по опозиция срещу регистрацията на заявена марка. Предвидено е намаление на таксите за заявяване и експертиза на марки, заявени за три и повече класове стоки/услуги – от 200 лв. на 150 лв. за три класа и от 60 лв. на 40 лв. за всеки клас след третия. По-ниска такса (100 лв.) ще се събира и за исканията за заличаване на регистрация на марка, подадени въз основа на установена по съдебен ред недобросъвестност на заявителя. Отпадат таксите за ускорена експертиза и за определяне на марка като общоизвестна и ползваща се с известност, които бяха съответно 200 лв. и 600 лв.

Намалени са и таксите за експертиза, с оглед ограничаването на нейния обхват в резултат на опростяването на регистрационната процедура. За експертиза на заявка за един дизайн ще се заплаща такса в размер на 80 лв. (вместо 150 лв.), за всеки следващ дизайн – 40 лв. (вместо 80 лв.), а за комплект или композиция от изделия – 120 лв. (вместо 240 лв.).

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега