Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Намалява се персоналът в домовете за медико-социални грижи за деца

Намалява се персоналът в домовете за медико-социални грижи за деца

Общата численост на персонала на домовете за медико-социални грижи за деца (ДМСГД) - лечебни заведения на бюджетна издръжка със специфични функции, второстепенни разпоредители с бюджетни кредити към министъра на здравеопазването, се намалява с 462 щатни бройки от 2888 на 2426.

Общата численост на персонала на домовете за медико-социални грижи за деца (ДМСГД) - лечебни заведения на бюджетна издръжка със специфични функции, второстепенни разпоредители с бюджетни кредити към министъра на здравеопазването, се намалява с 462 щатни бройки от 2888 на 2426. Това реши правителството след като одобри промени в Устройствения правилник на Министерството на здравеопазването.

Промените в числеността ще доведат до постигането на адекватно съотношение между наличния персонал и капацитета на всяко от заведенията. Анализът на ситуацията в ДМСГД през последните три години показва, че в резултат на активните процеси на извеждане на децата от институциите в семейна или алтернативна на семейната среда, е налице трайна тенденция за намаляване на броя на отглежданите в домовете за медико-социални грижи.

В края на 2009 г. в ДМСТД е имало 2203 деца на институционална грижа, в края на 2010 г. техният брой е 2027, а към 31 декември 2011 г. този брой е 1833 деца. Същевременно утвърденият и фактически поддържан леглови капацитет в домовете остава непроменен за последните 10 години - общо 3860.

Извършващата се към момента оптимизация на дейността на ДМСГД е в унисон с Националната стратегия „Визия за деинституционализация на децата в Република България”, според която след извеждането на децата от институциите, техният капацитет трябва да бъде намален до окончателното им закриване.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега