Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нанков обеща: Проектът за изграждане на водопреносна мрежа в три бургаски села ще получи подкрепа

Нанков обеща: Проектът за изграждане на водопреносна мрежа в три бургаски села ще получи подкрепа

Зам.-министър Нанков увери, че заради спешността му проектът приоритетно ще получи подкрепа, а ВиК има готовност да започне работа по реализирането му.

Кметът Димитър Николов проведе разговор със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков за проблема с качеството на водата и водоснабдяването в бургаското село Димчево. Той отново поиска съдействие за изграждането на водопреносна мрежа там, за която Община Бургас има внесен проект, касаещ три села - Димчево, Маринка и Твърдица.

Зам.-министър Нанков увери, че заради спешността му проектът приоритетно ще получи подкрепа, а ВиК има готовност да започне работа по реализирането му. "Благодаря на зам.-министър Нанков за спешната намеса. Така ще може да се помогне реално на жителите на Димчево", заяви бургаският кмет. Той допълни, че проектът ще бъде внесен отново във ВиК - Бургас, а дружеството от своя страна ще го представи за разглеждане на предстоящото заседание на националната ВиК асоциация.

Днес кметът Николов се срещна на място с жители на село Димчево, във връзка с проблемните зони след голямото наводнение от миналата седмица, причинено от проливните дъждове. Там все още има земеделски площи под вода, а помпите на Напоителни системи продължават да не работят, тъй като и те са под водата. В момента изпомпването се осъществява с техника на Пожарната.

Кметът Димитър Николов разговаря още с директора на Напоителни системи - Бургас - Диян Петров, и изиска спешно предложение за техническо решение, което да възобнови работата на помпената станция, както и други спешни мерки от страна на държавното дружество.Община Бургас е готова да подпомогне държавните органи, отговорни за решаване на проблема в Димчево, но се надява на експедитивни действия от тяхна страна в тази кризисна ситуация. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега