Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НАП - Бургас започва проверки на данните от хотелите по Южното Черноморие

НАП - Бургас започва проверки на данните от хотелите по Южното Черноморие

НАП - Бургас отчита изключително успешна лятна кампания.

Активният летен сезон приключи отдавна, но в навечерието на данъчната кампания, НАП - Бургас започва масови проверки на данните, подадени от хотелиерите по Южното Черноморие. Ще се сравняват декларираните приходи с броя нощувки, за да се установи дали има несъответствия, които да ощетяват републиканския бюджет. Всяко отклонение ще означава проверки и ревизии за бизнеса.

Междувременно, НАП - Бургас отчита изключително успешна лятна кампания. Припомняме Ви, че тази година за първи път данъчните осъществяваха непрекъснат мониторинг на летище Бургас и туроператорите. Според приходната агенция, активният контрол е довел до промяна в поведението на търговците и е повишил коректността на бизнеса.

"Значителен ръст на оборотите, ефективно противодействие на опитите за укриване на приходи от данъци и осигуровки и повишаване на доброволното спазване на законодателството от страна на фирмите и физическите лица, са най-важните резултати от засиления контрол. Усилията си заслужаваха, продължаваме в тази посока, летният сезон завърши, но контролът на НАП не е сезонен", коментира териториалният директор на НАП Бургас Татяна Кънчева. 

От приходното ведомство в морския град оповестиха и конкретни резултати от постоянните летни наблюдения върху най-големите и най-оборотни питейни и заведения за обществено хранене, както и други търговски обекти.

В сравнение със сезон лято 2015, най-висок - 209%, е ръстът на оборотите в Созопол, следват Черноморец и Синеморец - 71%, Приморско - 70%, Обзор - 65%, курорта Слънчев бряг - 39% и Бургас - 37%. Данъчните отчитат и значително повишение - с 18% в данъчната основа и начисления данък на туристическите услуги.

Средно с 12% са се увеличили и оборотите на аквапарковете по Южното Черноморие. 45% от установените в хода на проверките нарушения са за разлики в касовите наличности, 40% са за неиздаване на касови бележки. 

Ефикасен и много ефективен се е оказал и новият момент в лятната кампания на НАП - патрулите с екипи на Агенцията. Те са посетили и наблюдавали близо 9 000 обекта, осъществен е бил и пълен контрол на Морската градина в Бургас. Данъчните отчитат и увеличен брой на касовите апарати, както и десетки фирми, които са се регистрирали по ЗДДС следствие на непрекъснатото наблюдение. 

От НАП Бургас коментират още, че създаването на междуведомствен координационен център, ситуиран в МВР Бургас, е оказало сериозно въздействие в посока добро взаимодействие и ефективност на извършваните съвместни проверки на контролните институции.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега