Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НАП и МВР проверяват автокъщи в Дупница

НАП и МВР проверяват автокъщи в Дупница

Над 30 фирми, които предлагат автомобили на борсите край Дупница ще бъдат проверени в съвместна операция на НАП и структурите на МВР, която започна сутринта днес. Освен данъчните, в операцията участват служители на икономическа и криминална полиция, експерти по разпознаване на манипулации върху рамите на автомобили и автопатрули на вътрешното министерство.

Над 30 фирми, коитопредлагат  автомобили на борсите крайДупница ще бъдат проверени в съвместна операция на НАП и структурите на МВР,която започна сутринта днес. Освен данъчните, в операцията участват служителина икономическа и криминална полиция, експерти по разпознаване на манипулациивърху рамите на автомобили и автопатрули на вътрешното министерство. Задачатана съвместните екипи е да установят произхода на средствата за закупуване наавтомобилите, цените и отчитането на приходите, както и данни за престъпления,свързани с търговията с превозни средства.

Инспекторите на НАП вече са извършилипредварителна проверка на повечето търговски дружества, които продаватавтомобили в Дупница, предстои извършването на ревизии за онези, за които седокаже отклонение от данъчния режим, допълват от НАП. Сред най-често срещаните схеми за избягване на облагане е фиктивнотосключване на договори между купувача физическо лице и собственика на автомобилав чужбина, като по този начин посредникът при продажбата не декларира приходи ине плаща нищо.

Друга практика е да се посочват силно занижени стойности напродажбата, нямащи нищо общо с пазарните цени. Често срещана е схемата намасова покупка на бракувани автомобили в чужбина от застрахователни дружества,които в последствие се ремонтират и продават в България.  Съвместните проверки на двете ведомства продължават.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега