Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НАП проверява 100 собственици на барове, ресторанти и заведения

НАП проверява 100 собственици на барове, ресторанти и заведения

Тези хора са избрани, тъй като фирмите им, които стопанисват заведенията, отчитат значително по-ниски обороти от средните. Това води до съмнения, че укриваният оборот от заведенията, върху който не са плащани данъци и осигуровки, се насочва към физическите лица.

Националната агенция за приходите проверява 100 души, собственици иуправители на фирми, които притежават дискотеки, ресторанти и барове за съответствие на имуществото с официалните им доходи. Тези хора саизбрани, тъй като фирмите им, които стопанисват заведенията, отчитат значителнопо-ниски обороти от средните. Това води до съмнения, че укриваният оборот отзаведенията, върху който не са плащани данъци и осигуровки, се насочва къмфизическите лица.

Всички фирми, попаднали в извадката на данъчните, отчитатникаква или минимална печалба, осигуряват персонала си на минималнияосигурителен доход, но собствениците им са придобили скъпо струващо имущество.С неотчетените в заведенията приходи често са финансирани  покупки на имоти, луксозни автомобили, яхти иподобни скъпи придобивки, допълват от НАП.

Сред някои от характерните примери есобственик на две фирми, които стопанисват заведения, които са на загуба впоследните 5 години, но физическото лице е придобило имущество за над 1,2 млн.лв.

Проверките ще обхванат ипознатата практика популярни заведения по Черноморието да се стопанисват от създаденисамо за един туристически сезон фирми. Данъчните разкриват, че схемата билаедно и също заведение да се управлява от различна компания всяка година, като всъщото време физическите лица, стоящи зад тези фирми, най-често били едни исъщи.

Обичайно при извършванена проверки за съответствие на имущество и доходи данъчните оценяват цялотоналично имущество на домакинството – имоти в страна и чужбина, превознисредства, банкови влогове, издръжка на живота, включително екскурзии в чужбина,като извършените разходи се съпоставят с официално декларираните доходи.

Акостойността на имуществото надвишава доходите, недекларираната разлика се облагас данъци и осигуровки за последните 5 години заедно с лихвите, а когато имаданни за данъчни или осигурителни престъпления, НАП сезира прокуратурата зазапочване на наказателно производство.

От началото на годината до момента савъзложени 374 проверки на физически лица, допълват още от НАПАнализ на НАП сочи също,че в сектора на питейните заведения, приходи укриват 85% от търговците, коетоноси годишни загуби на бюджета от близо 14 милиона лева. Кръгът на рисковитетърговци е определен на около 11 500.

В резултат на мерките, предприети отприходната агенция, търговците в бранша са декларирали с 3,67 % по-високипечалби в последните години, като броят на рисковите лица е намалял с 18%  за периода 2010 – 2015 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега