Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НАП пуска инструмент за самооценка в помощ на разработчиците на СУПТО

НАП пуска инструмент за самооценка в помощ на разработчиците на СУПТО

От Агенцията съобщиха, че обмислят облекчаване на изискванията към фискалните бонове в случаите, в които има издадена фактура или друг подробен документ.

Писмена инструкция, която описва задължителните изисквания към софтуерите за управление на продажбите (СУПТО) ще улеснява разработчиците им. Документът ще бъде публикуван от НАП до края на следващата седмица, като така всеки създател на софтуер ще има предварителна яснота какво очаква НАП от него и това ще улесни процедурата по регистрация на СУПТО.

Това беше коментирано на поредната среща на екипа на НАП с ИТ компании и разработчици на софтуер за прилагането на разпоредбите на Наредба Н-18. В дискусиите бяха засегнати множество въпроси като началния момент на продажбите и регистрацията му в СУПТО, изискванията за детайлност на фискалните бонове, т.нар. дублираща функционалност на софтуер за продажбите и други програмни продукти и много други.

От НАП съобщиха, че обмислят облекчаване на изискванията към фискалните бонове в случаите, в които има издадена фактура или друг подробен документ. Предстоят още дискусии по въпросите за търсенето на връзка на СУПТО с фискално устройство при откриване на продажбите и случаите, в които търговците ползват ERP системи и едновременно с това софтуер за управление на продажбите. На срещата бяха обсъдени и теми, свързани с киберсигурността и онлайн търговията.

За пореден път бе потвърдена общата воля на НАП и бизнеса за ограничаване на сивата икономика, като бяха отбелязани необходимите промени в части на Наредба Н-18, които биха облекчили бизнеса при съхраняване на фискалния интерес.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега