Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НАП ще прави анализ за готовността на бизнеса да сменя касови апарати

НАП ще прави анализ за готовността на бизнеса да сменя касови апарати

За регистрираните по ДДС това трябва да се случи до 31-ви март.

Националната агенция за приходите в момента анализира готовността на бизнеса за подмяната на касовите апарати. Това заяви говорителят на НАП Росен Бъчваров пред в-к "24 часа". Повод за коментара му е дискусия, провела се по инициатива на Българската стопанска камара, в рамките на която стана ясно, че бизнесът не е готов за промените, които влизат в сила от 31-ви март.

Припомняме Ви, че месец и половина преди новите регулации да станат факт, редица отрасли се обединиха зад искането за отсрочка. Най-сериозен е проблемът при бензиностанциите, които ще трябва да поместват в касовия бон и покупна цена, продажна цена без данъци, размер на ДДС и акцизи. Самите IT специалисти, разработващи новите софтуери, също заявиха, че няма да бъдат готови в срок.

Общо около 400 000 са активните фискални устройства. Половината от тях трябва да бъдат "пенсионирани", тъй като няма как да бъдат пригодени да отговарят на новите условия. Останалите трябва да бъдат ъпгрейднати. Сроковете за фирмите, регистрирани по ДДС, са до 31 март, за тези, които имат оборот под 50 000 лв. и не са в този регистър - 30 юни. Големите вериги пък трябва да имат нов софтуер за управление на интегрираните си системи до 31 декември т.г.

Към момента бизнесът се готви да оспори наредбата пред Европейската комисия, Върховния административен съд и Комисията за защита на конкуренцията. Освен че се опасяват, че няма да могат да извършат промените в срок, от бизнеса се притесняват и по отношение на самите нови софтуери, които могат да доведат до изтичане на чувствителна информация.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега