Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НАП следи на място оборотите на "Spirit of Burgas"

НАП следи на място оборотите на "Spirit of Burgas"

Екипи на Националната агенция за приходите в Бургас ще извършват засилен контрол по спазване на данъчно-осигурителното законодателство по време на започващия тази вечер в Бургас фестивал “Spirit of Burgas".

Екипина Националната агенция за приходите в Бургас ще извършват засилен контрол поспазване на данъчно-осигурителното законодателство по време на започващия тазивечер в Бургас фестивал “Spirit of Burgas".

Подактивно наблюдение ще бъде както фестивалната зона, така и търговските обекти,разположени в близост. Целта на данъчните е реализираните обороти по време надвудневния фестивал да бъдат изцяло на светло и съответно обложени с дължимияданък в реален размер. По време на контролните действия служителите наприходното ведомство ще бъдат изцяло разпознаваеми. Те ще са със сини блузис  надписите на Агенцията.

„Няма какво дакрием, контролът ни е видим, желанието ни е бизнесът да работи спокойно в пикана сезона, но същевременно да знае, че НАП следи отблизо за оборотите и заспазването на данъчните и осигурителните закони” коментира директорът натериториалната дирекция на НАП в Бургас Татяна Кънчева. Продължавазасиленият контрол на НАП по българското Черноморие по време на активния летентуристически сезон.

Само за месец юли по Южното Черноморие са извършени 610проверки, при които са съставени 67 акта. Най-типичното нарушение енеиздаването на касова бележка. От НАП апелират да изискваме от търговцитефискален бон, а в случаите на отказ да информираме приходното ведомство нателефон 0700 18 700 на цената на един градски разговор за цялата страна. Отприходното ведомство напомнят също, че от 21 юли е в сила изискванетотърговците и институциите да заменят билетите с касови бележки и да отчитатпродажбите чрез фискални устройства, свързани дистанционно с НАП.

Изключение отновото правило за издаване на касови бележки при продажба на билети срещууслуги се прави единствено в случаите, когато става въпрос за продажба набилети, карти, абонаментни карти за превоз на пътници, а също и при продажбатана билети, фишове и талони за участие в хазартни игри.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега