Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Напрежение между ПФК „Левски“ и „Възраждане” заради Паметника на Съветската армия

Напрежение между ПФК „Левски“ и „Възраждане” заради Паметника на Съветската армия

Партии, които се противопоставят на искането за демонтажа на Паметника на Съветската армия, реагираха остро срещу посегателството от футболни фенове.

Вандалският акт срещу паметника на съветската армия предизвика остри политически реакции. Партии, които се противопоставят на искането за демонтажа на Паметника на Съветската армия, реагираха остро срещу посегателството от футболни фенове.

Лидерът на „Възраждане” нарече „еничари” предполагаемите извършители, а от футболен клуб „Левски” написаха остра позиция срещу използването на подобни квалификаци.

„Снощи млади дегенерати, запалянковци на "Левски", след мача на своя отбор са набрали смелост да нападнат няколко жени в палатките”, пише в пост във Facebook Костадин Костадинов.

Той поиска извинение, но предизвика гнева на Националния клуб на привържениците на Левски, с думите: „Били са 30 (част от тях криминално проявени), жените - 3, на годините на майките им. Съвременните еничари няма как да знаят, че точно това са правили и техните предшественици, еничарите от времето на Османската империя”.

От "Левски" веднага реагираха с официална позиция, в която посочват, че няма как да останат безучастни като се атакуват всички привържениците на клуба.

„ПФК „Левски“ заявява категорично, че не приема обидни квалификации като „еничари“ и „дегенерати“ да се използват по адрес на фенове на клуба”, посочват оттам. И допълват: „Ако има прояви от криминален характер, призоваваме виновните да бъдат открити и да понесат своята отговорност”.

От БСП призоваха да се спре с разединението. „БСП остро осъжда и се противопоставя на акта на вандализъм срещу паметник на народа. Последните 30 години е имало мн пъти палаткови лагер и нито един не е разрушаван. Това, което се случи вчера, е опасен прецедент”, посочват оттам .Политически ход в действията на Столична община видяха и други партии, които са част от палатковия лагер. "Зад този вандалски акт на шпиц команди, зад тях стоят съответните политически сили и те трябва да поемат отговорност, които през последите седмици нагнетяват напрежението", заяви Мая Манолова, "Изправи се БГ". Тя поиска оставките на Йорданка Фандъкова и Трайчо Трайков.

Източник: Nova
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега