Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Напрежение в парламента: Радостин Василев пусна запис, опонентите му отговориха

Напрежение в парламента: Радостин Василев пусна запис, опонентите му отговориха

Днес Радостин Василев пусна 5-минутен запис, като твърди, че не е манипулиран, а е от Националния съвет на ПП.

В очакване на втория мандат от президента - скандали разтърсиха парламента. След извънредния брифинг на „Продължаваме Промяната” снощи, че един от техните депутати ще разпространи „манипулирани записи с цел да провали общо управление с ГЕРБ-СДС”, днес Радостин Василев действително пусна 5-минутен запис. Той твърди, че не е манипулиран, а е от Националния съвет на ПП. 

„Залагаме застраховка Мария Габриел, която... (не се чува) си мечтае да бъде премиер. Борисов се изпира през този вариант - няма две мнения, защото изглежда като коалиционно. Въпреки че ние ще казваме, че е само Мария Габриел”, се чува от пуснат запис. Твърди се, че гласът в него е на Кирил Петков.

„Какво значи службите са наши? Това означава, че по предложение на министър-председателя парламентът ще утвърди ръководители на ДАНС, главен секретар на МВР, ДАР, НСО, ДАТО. Военно не знам дали ще го пипаме. Това са наши хора, които са одобрени от посолството”, се казва още в записа от глас, за който се твърди, че е на Асен Василев.  

„Докато те не са отстранили Гешев като главен прокурор, не мисля, че Бойко ще иска да ходи на избори и да му пада имунитетът”,  коментира още гласът, за който се твърди, че е на Асен Василев.

„Изправени сме пред ситуация, в която е напът да се сформира коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ. Аз не мога да я подкрепя. Ще гласувам „против” и ще напусна парламентарната група на „Продължаваме Промяната”. Според мен това е предателство спрямо огромна част от българските избиратели, които гласуваха доверие на ПП”, посочи Радостин Василев.

Първи реакции на политиците след изявлението на Василев

„Абсолютно не виждам никакъв проблем. Абсолютно не виждам нищо, от което да се притесняваме от това, че сме обсъждали европейската практика. Нека да бъдем сериозни. Става дума за ПП. Аз не съм член на тази партия. Няма как да потвърдя тази информация. Аз коментирам нашата позиция. Ние сме обсъждали модела на ЕП по начина, по който се разглеждат исканията за имунитети. Абсолютно сериозно сме обсъждали това нещо, без оглед на Бойко Борисов или друг депутат, още повече, че такова искане към момента няма”, заяви в кулоарите на НС съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов.

По думите му имунитетът на народните представители съществува, за да могат те да вземат свободно решения.

„Аз лично не съм водил разговори за шефовете на службите. Очевидно целта е да се развали коалицията и България да бъде хвърлена отново в избори, които абсолютно нищо няма да решат. Моят призив е да не се поддаваме на този шантаж, който опитват да се създаде. Имаме нужда от правителство. Това решение е трудно. Ще продължим да работим за това”, подчерта той.

„Ръководството на ПП и ДБ трябва да бъде арестувано за държавна измяна незабавно! Ръководството на ГЕРБ също, но за цялостно творчество!”, написа в профила си във Facebook лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.

Ръководството на ПП и ДБ трябва да бъде арестувано за държавна измяна незабавно! Ръководството на ГЕРБ също, но за цялостно творчество!

Публикувахте от Костадин Костадинов в Петък, 26 май 2023 г.
„Става дума за скрити договорки на коалицията на имунитетите. От тези записи се чува абсолютен международен скандал. Дали ще подкрепят една бъдеща коалиция на първите две сили. Сложихте България на дъното, съсипахте ценностите на ЕС”, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова.

БСП напусна залата и няма да участва в дебата при гласуване на второ четене на промените в НПК, касаещи механизма за разследване на главния прокурор.

Коментар последва и от лидера на „Има такъв народ” Слави Трифонов, от която Радостин Василев беше част преди да се присъедини към ПП-ДБ.

„Този запис, който пусна сутринта Радостин Василев, показва цялата гнила същност - и неговата, и на хората които е записал. Предполагам, че повечето от вас са отвратени от това, което виждат и чуват. И аз така. Сега изрази като „Аз нали ви казах” ще са верни, но с нищо няма да помогнат. Цял живот работя с емоции, а трябва да съм практичен. Иначе няма успех. Във всяка работа е така. Щастието не е цел, а следствие. Трябва да направиш нещо, за да си щастлив. И в тази ситуация е така, трябва да се постъпва практично, а не емоционално. Тоест, нужна е експертиза на хора, които разбират, а не хора които искат власт, слава и пари, но всъщност нямат грам морал”, подчертава Трифонов.

Източник: Nova

Този запис, който пусна сутринта Радостин Василев, показва цялата гнила същност - и неговата, и на хората които е...

Публикувахте от Слави Т. Трифонов в Петък, 26 май 2023 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега