Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Напрежението в желзниците ще ескалира, категорични са синдикатите

Напрежението в желзниците ще ескалира, категорични са синдикатите

Напрежението в железниците ще ескалира след обявените съкращения на 2 000 работници и спиране на 150 влака. Това предупредиха от двата най-големи синдиката у нас пред БНР.

Напрежението в железниците ще ескалира след обявените съкращения на 2 000 работници и спиране на 150 влака. Това предупредиха от двата най-големи синдиката у нас пред БНР.

Вицепрезидентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов заяви:

Това, което се предлага е необосновано или не е достатъчно добре обосновано и мотивирано. Мен ме е страх, че ще се стигне до сблъсък. Тези нелогични неща, които се вършат в БДЖ, няма как да не предизвикат подобно напрежение. Очевидно е, че БДЖ се съсипва систематично и целенасочено от тези, които трябва да се грижат точно за обратното. Моето мнение е, че се готви открадването на поредната голяма държавна торта.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров очаква съкратените железничари да са повече от обявените 2 000 души:

 Съкращенията, които се предлагат, са в огромен размер и времето, за което трябва да бъдат направени е изключително малко. Обявеното намерение за закриване на 150 влака е някаква етапна стъпка, предполагам наистина във въздуха, от страна на мениджмънта на БДЖ. Извън тези 2000 души, съкращаването на влакове води след себе си нови съкращения на работещи в железницата. Надявам се в оставащите няколко дни до крайното решение, което железничарските синдикати ще вземат, да има някакъв допълнителен разум и да търсим до последно възможния компромис и решения.

Припомняме, че съкращаването на 2000 души, спирането на 150 влака и  увеличаването на цените на билетите са само част отмащабните реформи, които са предвидени в плана за спасение на БДЖ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега