Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Настаниха руските туристи, чиито полети бяха отменени, в Сл. бряг

Правителственият ни самолет излетя за Москва с част от туристите
Настаниха руските туристи, чиито полети бяха отменени, в Сл. бряг

Всички чужди туристи, чиито полети бяха отменени заради спора между авиокомпания „България Ер“ и туроператора „Алма тур“, ще бъдат настанени безплатно в хотели в Сл. бряг. Това заявиха от Съюза на собствениците в курорта, които поемат настаняването и обслужването на туристите с отменени полети, докато бъде преодоляна кризата на аеропорта.

Всички чужди туристи, чиито полети бяха отменени заради спора между авиокомпания „България Ер“ и туроператора „Алма тур“,  ще бъдат настанени безплатно в хотели в Сл. бряг. Това заявиха от Съюза на собствениците в курорта, които поемат настаняването и обслужването на туристите с отменени полети, докато бъде преодоляна кризата на аеропорта.

Това стана ясно след като министър-председателят Бойко Борисов разпореди правителствения самолет Airbus A 319 да превози  родителите с малки деца,  бременните жени и болните туристи от Бургас и Варна до Москва. "Готови сме да поемем разходите на чуждите туристи, защото спорът между двете компании се отразява изключително негативно на добрия имидж на България като туристическа дестинация", каза депутатът от ГЕРБ Емил Димитров.

Той декларира, че съвместно със собствениците на хотели в Слънчев бряг ще осигурят необходимите условия на туристите, докато не бъде решен спора между  „България Ер“ и туроператора „Алма тур“.  

Междувременно български правителствен самолет излетя снощи за Москва с част от руските туристи. На борда на правителствения самолет бяха качени предимно жени, деца и болни.          

Експерти в туристически бизнес в „Слънчев бряг” посочват, че през тази година резервациите на руски туристи са с повече от 10 на сто в сравнение с миналогодишните. По последни данни на бранша, 80 процента от руските туристи идват у нас за ваканционни пътувания, три четвърти за почивка на море. 90 на сто от туристите пристигат от Русия със самолет, а всеки втори руски посетител предпочита да отседне в 4 и 5-звездни хотели.

От Съюза съобщиха, че „Слънчев бряг” е на челните места след най-популярните в Русия летни дестинации. По този критерии, „Слънчев бряг” изпреварва курортите в Гърция, Кипър, Черна гора, Хърватия , Египет и др.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега