Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Недекларирана валута иззеха митничари на Малко Търново

Недекларирана валута иззеха митничари на Малко Търново

Недекларирана валута с левова равностойност на 64 500 лв. иззеха митническите служители на митнически пункт Малко Търново от трима румънски граждани. Нарушителите са пътували от Румъния през България за Турция с лек автомобил „Фолксваген” с румънска регистрация. Пред българските митнически служители те са заявили, че не пренасят валута или търговски стоки за деклариране.

Недеклариранавалута с левова равностойност на 64 500 лв. иззеха митническите служители намитнически пункт Малко Търново от трима румънски граждани. Нарушителите сапътували от Румъния през България за Турция с лек автомобил „Фолксваген” срумънска регистрация. Пред българските митнически служители те са заявили, чене пренасят валута или търговски стоки за деклариране.

При извършенатамитническа проверка и личен преглед на тримата пътници в автомобила обаче еустановено, че всеки един от тях е укрил в себе си валута в евро и долари, асъщо и в румънски леи, надвишаващи сумата от 10 000 евро, която не подлежи надеклариране. От тримата нарушители са иззети общо 30 250 евро, 2 890 щатски долара и 2 800нови румънски леи с обща левова равностойност 64 500 лв. и са съставени актовеза нарушение на Валутния закон. След приключване наадминистративно-наказателната процудера по случая, задържаната недеклариранатавалута се отнема в полза на държавата.

От Митница Бургас напомнят на всички пътуващи през външните ни граници сЕвропейския съюз, че съгласно разпоредбите на Валутния закон и действащияРегламент (ЕО) 1889/2005 на Европейския парламент и на Съвета от 26 октомври2005 година относно контрола на пари в брой, които се внасят и изнасят отОбщността: ”всяко физическо лице, което влиза или излиза от Общността и носипари в брой на стойност 10000 EUR или повече, е задължено да декларира тазисума пред компетентните органи на държавата-членка, през която влиза или излизаот Общността”.

Всяко физическо лице, което влиза или напуска територията на ЕС и пренасяпарични средства в размер на 10 000 евро или повече следва задължително дадекларира тази сума пред митническите власти. Ако пренасяните през границата настраната за страна извън ЕС парични средства са в размер на 30 000 лв. илиповече или тяхната равностойност в друга валута, лицата предоставят иудостоверение от компетентната териториална дирекция на Националната агенция заприходите за липса на задължения или документ, удостоверяващ, че лицето не евписано в регистъра на Националната агенция за приходите.

Актуална информация за изискванията и нормите за внос и износ на валута,валутни ценности и др., са публикувани официалния сайт на Агенция „Митници”,както и на информационни табели на самите гранични митнически пунктове.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега