Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Необичайно топло време: Температурите в Испания достигнаха 38 градуса по Целзий

Необичайно топло време: Температурите в Испания достигнаха 38 градуса по Целзий

В момента 27% от територията на Испания са в "извънредна ситуация“ или "под тревога" заради сушата, според Министерството на екологичния преход, а водните запаси в страната са на 50% от своя капацитет.

Температурите в Испания днес ще достигнат, според прогнозите, 38 градуса по Целзий -  "стойности, типични за лятото", съобщи Националната метеорологична служба, предаде Асошиейтед прес.

Министерството на здравеопазването обмисля в тази връзка прилагането на план с мерки за хората за справяне с горещините, настъпили две седмици по-рано от обичайното. Според Националната метеорологична служба изключително високите температури за април се дължат на нахлуващ от Северна Африка топъл и сух въздух.

Миналата година беше най-горещата в Испания,  откакто се водят статистики в тази насока, тоест от 1961 г. Освен това миналата година беше и шестата най-суха в страната въпреки влиянието на природното явление "Ла Ниня", което леко понижи средните температури в световен мащаб, отбелязва агенцията. 

Испанското правителство поиска от Европейския съюз спешно отпускане на средства за подпомагане на фермерите и животновъдите заради екстремната суша в селскостопанските райони на страната, като например в долината Гуадалкивир.

Освен най-големият износител на зехтин в света, Испания е и важен производител на плодове и зеленчуци за европейския пазар.

Заради сушата цените на испанския зехтин вече достигнаха рекордни нива, посочва агенцията. В момента 27% от територията на Испания са в "извънредна ситуация“ или "под тревога" заради сушата, според Министерството на екологичния преход, а водните запаси в страната са на 50% от своя капацитет, допълва АП.

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега