Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Несебър ще развива подводен туризъм

Несебър ще развива подводен туризъм

За целта са набелязани няколко маршрута до места, на който са идентифицирани интересни за науката обекти, останали потопени вследствие на покачване на морското равнище.

Община Несебър и  Центърът по подводна археология  разработват  нов туристически продукт – разходка из подводните  археологически забележителности на Несебър. 

За целта са набелязани няколко маршрута до места, на който са идентифицирани интересни за науката обекти, останали потопени вследствие на покачване на морското равнище. Голяма част от тях са в процес на проучване - събира се информация за разработване на достъпни за непрофесионалистите  маршрути и за експониране и адаптиране на намиращите се под водната повърхност недвижими паметници. 

Този  специфичен туристически  продукт ще допринесе за разнообразяването на допълнителните услуги, свързани с още по-широката  популяризация на Несебър, не само в научните среди, но и сред посетителите на града с интерес към скритото и недокоснато от хилядолетия историческо богатство на Несебър.

В момента Центърът по подводна археология  провежда международна школа със студенти. Проучват се останки от ранно византийски крепостни стени и отбранителни съоръжения в района на Южната буна.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега