Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нетаняху: Примирие в Газа е невъзможно, докато не бъдат освободени заложниците

Нетаняху: Примирие в Газа е невъзможно, докато не бъдат освободени заложниците

Междувременно се наблюдава огромно увеличение в броя на палестинците, бягащи от ожесточените боеве в ивицата Газа.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви отново, че първо трябва да бъдат освободени заложниците в Газа, преди да мисли за каквото и да било примирие, предаде ДПА.

"Бих искал да разсея всички неверни слухове, които чуваме от всякакви посоки и отново да изясня нещо: няма да има спиране на огъня, докато не бъдат освободени заложниците", каза той от щаба на Централното командване на Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ). Въпреки това не стана ясно дали има предвид незабавно освобождаване на заложниците.

В медиите се появиха няколко непотвърдени съобщения за преговори за хуманитарно примирие в замяна на пускането на до 15 от похитените, държани в ивицата Газа. Осама Хамдан, високопоставен функционер на палестинското движение "Хамас", заяви пред ДПА, че в момента се водят "сериозни преговори".

Но имало опасения, че Израел не откликва на усилията на преговорящите.

Говорителят на ЦАХАЛ контраадмирал Даниел Хагари заяви, че в момента има "хуманитарни паузи" в боевете, но не и спиране на огъня.

"Не бива да допускаме коментаторите да ни заблуждават. Няма примирие, няма примирие. Сражаваме се с "Хамас", няма примирие."

На 7 октомври "Хамас" извърши безразборно нападение в Южен Израел, при което бяха убити над 1400 души, а поне 239 бяха отвлечени в Газа. Израел отговори с масирани въздушни удари и сухопътна операция. Броят на палестинците, загинали от началото на войната, е 10 569, според управляваното от "Хамас" министерство на здравеопазването в Газа.

Числата, които растат всеки ден, не могат да бъдат проверени чрез независим източник.

Междувременно се наблюдава огромно увеличение в броя на палестинците, бягащи от ожесточените боеве в ивицата Газа.

Десетки хиляди от тях избягаха от зоните на сраженията в обсадените северни части на палестинския анклав, след като вчера Израел отвори временен коридор за евакуация.

По оценки на израелското министерство на отбраната от него са се възползвали около 50 000 палестинци, които се присъединяват към 900 000, които избягаха на юг през последните седмици.

Службата на ООН за хуманитарно подпомагане на палестинските бежанци в Близкия изток не можа да даде точни данни, но потвърди, че броят на бягащите от зоните на бойните действия постоянно нараства през последните три дни.

Израелските сухопътни операции навлязоха още по-дълбоко в град Газа - най-големия и най-гъсто населен град в палестинската територия - което предизвика ново бягство от север.

В ивицата Газа живеят над 2,2 милиона души.

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега