Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Николай Денков: Бюджетът ще е с до 3% дефицит, без да се вдигат данъци

Николай Денков: Бюджетът ще е с до 3% дефицит, без да се вдигат данъци

От 1-ви юли ще бъдат увеличени пенсиите с 12%, подчерта премиерът.

"На базата на това, което виждаме в момента като разчетени разходи в бюджета, Асен Василев ме увери, че ще успее да запази всички социални плащания, няма да има увеличаване на данъците и ще представи бюджет в рамките на до 3% дефицит. Допълнително ще има някои плащания, които са свързани с нови политики, и въпреки това дефицитът ще бъде в рамките на до 3%".Това зави пред БНР министър-председателят Николай Денков и подчерта, че задача номер 1 на правителството е Бюджет 2023 и подготовка на Бюджет 2024. 

Той уточни, че финансовият министър е заявил, че са осигурени средствата и от 1-ви юли ще бъдат увеличени пенсиите с 12%.

"Трябва да се разграничат политическите атаки от експертната същина", категоричен беше премиерът и подчерта, че хазната на държавата не е празна.

По думите му в капиталовите разходи ще има по-малко разходване на средства, защото няма достатъчно проектна готовност, и тези разходи ще бъдат по-малко от заложените в бюджета, внесен от служебното правителство:

"Бюджетът ще осигури капиталови разходи по региони, общините да се подготвят и за зимата. Два фонда ще бъдат създадени - в областта на спорта и в областта на културата. ...  Има политики, които ще задвижим веднага, но нека министрите да проведат първо разговорите за това с финансовия министър", съобщи министър-председателят. 

"Има политически сили, "Възраждане" е най-ярката сред тях, които действат на принципа "Колкото по-зле за държавата, толкова по-добре за ръководството на партията", а дали е добре за хората, не ги интересува", коментира премиерът. 

Денков припомни, че оставката на кабинета е била поискана на четвъртата минута след полагането на клетвата в парламента.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега