Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Николай Димитров спечели отново доверието на хората

Николай Димитров спечели отново доверието на хората

“Несебър днес е единен, запазва статута си на град на световното наследство в ЮНЕСКО. Моята роля като кмет е не да разединявам, а да обединявам хората, въпреки опитите за противопоставяне и конфронтация на определени лица.

“Несебър днес е единен, запазва статута си на град на световното наследство в ЮНЕСКО. Моята роля като кмет е не да разединявам, а да обединявам хората, въпреки опитите за противопоставяне и конфронтация на определени лица. Несебър ще се развива и ще върви напред, защото този град принадлежи не само на България, а на света и на бъдещето!”

С тези думи Николай Димитров, който победи на изборите за кмет, резюмира днес своята платформа. Той и лидери на партии и организации, застанали зад него, дадоха специална пресконференция по повод приключването на ожесточените избори в морската община.   След нечиста битка и съревнование извън правилата на втория тур Николай Димитров събра 7 737 гласа. Бройката е абсолютен рекорд за подкрепа през последните 22 г. Това е около 22 % повече от основния му опонент, издигнат от партия ГЕРБ.  Разликата в абсолютна стойност е 2660 гласа повече за Димитров, на фона на общо гласували 12814 действителни бюлетини за двамата претенденти.

Изключително високата избирателна активност (близо 80 %) доказа, че в Несебър има будно гражданско общество, хората имат собствено мнение и си го отстояват.   Активната некоректна пропаганда, опитите за “силово” завземане на местната власт и т. нар. „купуване на гласове” в Несебър, изигра обратната роля и мобилизира голямата част от гражданите да гласуват за запазване на града далеч от частно-корпоративни интереси.

Поддържниците на Димитров обявиха, че този категоричен резултат е признание на обществеността за 4 годишния труд на общинската администрация в условия на тежка икономическа криза. Въпреки постоянната “черна” кампания водена от бизнес-партия ДЕЛА, завладяла редиците на ГЕРБ в Несебър, гражданите ги осъдиха с вота си. Започнатата политика на Димитров безкомпромисно да пресече олигархично-мутренския контрол върху ресурсите на региона, се оцени по достойнство от местните жители.

Новият-стар кмет и неговите партньори, заявиха, че ще продължат тенденцията да работят изключително в полза на хората и действащата  силна социална програма. Опитите да се реваншира порочната корупционна схема от предишни години- да се наложи разнобой между институциите и да бъде предизвикана изкуствено криза и застой в развитието на общината, претърпяха явен и категоричен неуспех.

“Аз не приемам тези избори като състезание с привържениците на партия ГЕРБ, тъй като определена група, защитаваща частно-корпоративни интереси, обсебиха общинската организация на ГЕРБ и подведоха централното ръководство на партията.”, обобщи бъдещият кмет.   Николай Димитров не скри огорчението си от своите съграждани, които са участвали в скандални документални клипове за „купуване на гласове” и в различни провокации. Той очаква разследването на компетентните органи, за да се докаже кой точно стои зад този вид престъпления.

На предните местни избори, отново Несебър бе единствената община в областта, с доказана присъда за купуване на гласове в полза на местната партия ДЕЛА.   По повод клеветническите и поръчкови репортажи на определени медии, ще бъдат предприети съответните действия, според законодателството на Р.България.   Победителят благодари на инициативния комитет, който го издигна за кандидат-кмет, на предизборния си щаб, на политическите формации Море, БСП, Зелените, Либерален Съюз Несебър, Български социалдемократи, политически клуб Тракия и многото обществени организации, които застанаха зад него, както и на всичките близо 13000 души, които вчера са гласували.  

“Тези избори доказаха, че въпреки всичко в Несебър има гражданско общество и даваме своята безусловна подкрепа на Николай Димитров, без „пазарлъци” за постове в общинската администрация! Това е победа на демокрацията!”, обяви Иван Димитров от партията на Зелените.  

Христо Тодоров от “Либерален съюз Несебър” декларира своето убеждение, че кметът ще получи подкрепа от правителството, независимо, че не е от управляващата партия, защото обществено-полезната, компетентна и отговорна работа няма политически цвят. В продължение на 4 години общинската администрация е работила отлично с всички институции и няма причина добрата практика да не продължи.  

 В Несебър има много започнати важни проекти, които се очаква да дадат своите добри резултати в близко бъдеще. Само месец преди изборите на морската община бяха отпуснати средства от държавен фонд “Земеделие” по два инфраструктурни проекта. Според Димитров това е доказателство, че негативната пропаганда за “партиен” подход спрямо Несебър е инспирирана недобросъвестно с цел създаване на психоза и напрежение.  

 На журналистически въпрос, дали ще има промени в общинската администрация, Николай Димитров отговори, че няма да прави кадрови рокади, нито някой му е поставял подобни условия. Ако има промяна, то тя ще се извърши само ако се налага в съответствие с изискванията на закона. Бъдещият кмет заяви, че се предвижда проблемите с незаконните постройки в Стария град, да се поемат от нова административна структура, която специално ще се създаде и ще бъде приоритетно ангажирана с проблемите на историческия полуостров.

В момента се разработва план за управление на Старинния Несебър и ОУП, с помощта на Министерството на културата. Като истински кмет на всички жители на Несебър, Димитров обеща че той и администрацията ще обърнат специално внимание и на добрите предложения на политическите противници за развитието на общината.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега