Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Николов: Координационен център за газ в България ще подобри енергийната свързаност в Европа

Николов: Координационен център за газ в България ще подобри енергийната свързаност в Европа

„Убедени сме, че запазването на единството на Съюза, споделяне на солидарността и обединяване на усилията на държавите членки е правилният път напред в настоящата безпрецедентна ситуация“ заяви в своето изказване министър Николов.

Министърътна енергетиката Александър Николов е днес в Брюксел за участие в извънреднозаседание на Съвет „Енергетика“ на ЕС. Министрите обсъдиха  прекратените доставки на природен газ заБългария и Полша от страна на руския монополист „Газпром“. Съветът единодушнозаяви своята солидарност със София и Варшава, и осъди действията на рускатакомпания-доставчик като грубо нарушаване на действащи договори. „Убедени сме,че запазването на единството на Съюза, споделяне на солидарността и обединяванена усилията на държавите членки е правилният път напред в настоящатабезпрецедентна ситуация“ заяви в своето изказване министър Николов. 

Тойподчерта значението на координацията между държавите членки за осигуряване нагазовите доставки в необходимия обем. „България подкрепя предложението наЕвропейската комисия за Съвместна платформа за общо закупуване на природен газ.Договорената за създаване регионална работна група като част от тази платформаще бъде добра възможност за обсъждане на редица сценарии за енергийни смущенияи намиране на решения в координация и солидарност. България е в тясносътрудничество с ЕК и работи по детайлизиране на параметрите и прецизиране наобхвата на групата, чиято първа среща ще се проведе на 5 май в София“, изтъкнаминистърът.  

Другаважна тема, която министрите обсъдиха, е диверсификацията на енергийнитеизточници. „Ускорено се работи по техническото приключване до средата нагодината на газовата междусистемна връзка с Гърция. Ефективното въвеждане вексплоатация на интерконектора има ключово значение за реалната диверсификацияна газовите потоци в Югоизточна Европа“ подчерта Александър Николов.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега