Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Николов: Нужна е нова регулация, за да няма критични ситуации на пътя за кв. "Сарафово"

Николов: Нужна е нова регулация, за да няма критични ситуации на пътя за кв. "Сарафово"

Между час и час и половина, отне на някои да преминат по-малко от 10-километровата отсечка. Причината – не съвсем обмислен ремонт на пътя, заради който бе затворена една от лентите, при това в началото на туристическия сезон.

 „Вече се свързахме с поръчителяна проекта и помолихме да се въведе нова организация, с която да семинимализират задръстванията и да се даде приоритет на автобусите от градскиятранспорт и тези на туристическите фирми. Днес би трябвало да се въведе новарегулация и се надяваме да няма повече критични ситуации“, коментира пред PoligrafF.net кметът на Бургас –Димитър Николов във връзка с километричната тапа, която блокира изхода наБургас  за кв. „Сарафово“ снощи.

Между час и час иполовина, отне на някои да преминат по-малко от 10-километровата отсечка.Причината – не съвсем обмислен ремонт на пътя, заради който бе затворена еднаот лентите, при това в началото на туристическия сезон. Поръчител на проекта еОбластно пътно управление. Макар общината да няма юрисдикция върхуинфраструктурния проект, голяма част от негативите бяха насочени именно къмместната администрация.

„Нашето желаниебе този ремонт да се извърши в месеците април-май, за да не пострада трафика,който традиционно се увеличава през лятото. Но тогава на дневен ред са билидруги проекти и поръчителят не е могъл да стартира този“, обясниградоначалникът Николов. По думите му, един такъв проект, при добраорганизация, обикновено отнема около месец, но кметът отказа да коментираинициатива, която не попада под контрола на общината.

Репортер на PoligrafF.net се опита да се свърже сотговорника от областно пътно управление инж. Димитър Порязов, но до тозимомент опитите ни са неуспешни.

Междувременно, Агенция "Пътна инфраструктура" публикува в бюлетина си следната информация: "От км 228+972 до км 230+998 Сарафово-Бургас – превантивен ремонт. Движението на МПС се осъществява поетапно по едното пътно платно. Срок до 30.06.2015 г." Ремонт има и при км 215, в посока Бургас. Движението се извършва само в изпреварващата лента, поради ремонтни дейности на стоманената предпазна ограда на магистралата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега