Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Николов разпореди спешно възстановяване на инфраструктурата сред тежката зимна обстановка

Николов разпореди спешно възстановяване на инфраструктурата сред тежката зимна обстановка

Кметът на Община Бургас Димитър Николов разпореди да започне незабавно възстановяване на пътната инфраструктура в града, компрометирана в резултат на тежките зимни условия, работата на снегорините и използването спрямо изискванията на сол, луга и пясък при снегопочистването.

Кметът на Община Бургас Димитър Николов разпореди да започне незабавно възстановяване на пътната инфраструктура в града, компрометирана в резултат на тежките зимни условия, работата на снегорините и използването спрямо изискванията на сол, луга и пясък при снегопочистването.

Пътните фирми трябва да доставят спешно подходяща техника и материали, които да позволят запълването на дупки при зимни условия.Още в понеделник започва асфалтирането с машина, която използва специална технология при минусови температури - впръскване под налягане на асфалтираща смес в засегнати участъци. Запълването на уличните дупки ще започне от кръговото на входа на Бургас от София.

Ще се ремонтират всички участъци по основните пътни артерии и ще се продължи по останалите улици. Екипите ще прекъсват работа при дъжд и снеговалеж.Освен запълването на дупките, на всички пътни фирми е разпоредено в най-кратки срокове да ремонтират повредените от снегорините и при пътно-транспортни произшествия парапети, мантинели, знаци и светлоотразителни кабари, като разходите ще бъдат за сметка на снегопочистващите фирми.

На фирмите, отговарящи за зимното поддържане, е разпоредено да извършат ремонти на автомобилите си и да заредят базите си с нови количества луга, сол и пясък.До средата на следващата седмица всички териториални директори и кметски наместници трябва да предоставят справка за състоянието на шахтите, отводнителните канали за дъждовна вода и помпените станции, заради предстоящото снеготопене.

Бургаският кмет разпореди на ресорния си заместник да бъде  предявена  претенция към фирмата изпълнител на спирките, и всички седалки с корозирало покритие ще бъдат подновени с нови, така че да отговарят на предварително обявените спецификации при доставката им.Служители на Община Бургас извършват оглед на всички обществени сгради и социални домове за евентуални течове от покривните конструкции в резултат на големите снеговалежи.

За разлика от други години, когато кърпежите започваха в средата на месец март, тази година те ще започнат още през януари. Причина за предсрочните ремонти по необичайно време са дупките, които очаквано се отвориха в следствие на тежките зимни условия. За да се осигури проходимост на основните пътни артерии, достъп до работните места, болничните заведения и училищата, вече две седмици улиците на Бургас се обработват с големи количества луга и сол, които в комбинация с лед разрушават бързо асфалта.Ударното използване на тези материали беше необходимо, за да се  отговори с реални действия на сигналите на гражданите за почистване на улиците и да се обезпечи нормалния ритъм на живот на града при тежките зимни условия.  

Температурите в момента не позволяват полагането на топъл асфалт, а асфалтовите бази в момента са затворени. Затова освен впръскването на асфалтираща смес в засегнатите участъци, част от дупките ще се запълват със студена смес.Аварийните кърпежи ще продължат през целия зимен сезон. Когато метеорологичните условия позволят, ще се пристъпи към интензивно асфалтиране с топла смес на всички улици.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега