Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нинова: ГЕРБ и ПП сътвориха абсурд, няма да има увеличение на минималната работна заплата

Нинова: ГЕРБ и ПП сътвориха абсурд, няма да има увеличение на минималната работна заплата

По предложение на ГЕРБ и с подкрепата на „Продължаваме промяната“ и „Български възход“, увеличение на минималната работна заплата от 2023 г. няма да има. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседание на социалната комисия в парламента

По предложение на ГЕРБ и с подкрепата на „Продължаваме промяната“ и „Български възход“, увеличение на минималната работна заплата от 2023 г. няма да има. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседание на социалната комисия в парламента, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Това, което става вътре, е абсурд. Първият е, това от 1септември догодина Министерски съвет да определя минималната заплата за 2024 г. Вторият абсурд - вкараха в минималната заплата думата “брутна“ минимална заплата. Това означава, че много хора сега ще получат и по-малко от 710 лв.“, коментира тя пред медиите.Лидерът на БСП обясни, че в минимална брутна заплата от 850 лв. влизат клас прослужено време, нощен труд, извънреден труд. „Всичко това досега се заплащаше над заплатата, а сега влиза вътре. ПП премахнаха клас прослужено време, сега да излязат и да го обяснят на хората“, изтъкна тя и определи това като безхаберие.

„Ние ги призовахме няколко пъти да оттеглят тези безумни предложения. Всичко, което направихме дотук, замина в канала. Те сега да носят отговорност и да се знае от българските граждани кой какво е направил. Не всички депутати ощетиха народа. Нашето предложение беше ясно, кристално и чисто - 50% от средната работна заплата става минимална. Другите доплащания са над това и предложението да влезе в сила от  януари 2023 г.“, каза още лидерът на БСП.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега