Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нинова призна за лоша координация и комуникация в управляващата коалиция

Нинова призна за лоша координация и комуникация в управляващата коалиция

Лидерът на БСП коментира 100-те дни на управление

“В тежки условия на ковид криза, енергийна криза и започналата война успяхме да преведем България през най-тежките зимни месеци. Правителството предприе мерки, които помогнаха на семействата с мораториума върху цените за битовите потребители. Взехме мерки за помощи за икономиката и за бизнеса, като подкрепихме с 250 лв., сега вече с 300 лв. на мегаватчас фирмите. Запазихме мярката 60/40, за да помогнем и на работещите, и на фирмите. И редица други мерки. Това отчитам като успех.” Това заяви лидерът на БСП и вицепремиер и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова в предаването “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ

Като втори успех на 100-те дни управление Нинова отчете приетия бюджет за 2022 г. “Макар със закъснение, макар с много спорове помежду ни, успяхме да приемем един добър бюджет, който предвижда 100% увеличение на публичните инвестиции. И най-вече заради много силната му социална страна - 20 от 66 милиарда разходи на държавата отиват за социални политики. Хората ще ги усетят тепърва, защото  те влязоха в действие от 1 април. Това са политики за младите семейства, увеличение на майчинството и детските, безплатни ясли и детски градини, политики за работещите с увеличение на ваучерите от 80 лв. на 200 лв., с които могат да плащат и енергия, за безработните с увеличението на обезщетението за безработица от 12 лв. на 18 лв., за общини, за защитени болници в отдалечените райони и редица други примери”, обобщи вицепремиерът. 

“Едната слабост, която отчетохме, е лошата координация и комуникация в управляващата коалиция. Излъчването на разнопосочни сигнали от министри и депутати създава у хората впечатление за несигурност и разнобой. Случвало се е в един и същи ден един да каже едно, другият да го опровергае. Това е ниско равнище на коалиционна култура. Тази слабост трябва спешно да я коригираме”, посочи Корнелия Нинова.  Като основна задача икономическият министър посочи бързото приключване с написването на управленската програма, обръщайки внимание, че то четвърти месец се бави. Нинова подчерта, че тази управленска програма трябва да бъде подкована със законодателна програма - много ясно разписани десетина важни закона от коалиционното споразумение.  Корнелия Нинова повтори още веднъж, че България не изнася оръжия, боеприпаси и стоки и технологии с двойна употреба за Украйна и Русия от Минските споразумения от 2015 г., и така ще остане. “Нашата позиция е категорична - България не трябва да се включва в този конфликт чрез изнасяне на оръжия боеприпаси и стоки и технологии с двойна употреба. За нас мирът е най-висшата ценност. Ние искаме войната да спре, а няма как тя да спре като я захранваш с още оръжия. Ако парламентът вземе решения за износ на оръжия за Украйна, аз няма да се подпиша под този документ, ако искат да ме сменят. Аз отчитам българския национален интерес, отчитам желанието ни за мир и отичат мнението на по-голямата част от българските граждани, които не искат България да бъде въвличана в тази война”, категорична бе тя. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега