Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нинова след срещата с ПП: Търсим мнозинство, което да е твърдо срещу досегашния модел на управление

Нинова след срещата с ПП: Търсим мнозинство, което да е твърдо срещу досегашния модел на управление

"Ние искаме да положим усилия за работещ кабинет и парламент. Да се приемат необходимите закони. Да се посрещне тежката зима, която ни очаква", заяви още лидерът на БСП Корнелия Нинова

"Първата среща с "Продължаваме промяната" мина добре. Препотвърдихме управленската и законодателната програма, която съставихме преди две седмици заедно. Не сме коментирали структура и персонален състав на Министерски съвет, докато не минат разговорите ни с "Има такъв народ" и "Демократична България". Това заяви лидерът на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова пред медии след първите разговори в рамките на третия мандат.

„Колегите от ПП поставиха едно искане – мандатът да бъде държан, колкото е необходимо, за да бъде приетo антикорупционното законодателство, Законът за КПКОНПИ и Бойко Рашков да бъде избран за председател на комисията. На първите разговорите ще изслушаме всички искания на всички партньори, след което ще търсим съгласие по останалите въпроси”, заяви лидерът на БСП.

Днес за разговори ще бъдат потърсени и  „Има такъв народ“, вероятно утре ще ги поканят на среща, а след това и „Демократична България“, които са пожелали да бъдат последни.

Тя поясни, че Конституцията не е достатъчно ясна за сроковете в третия мандат, има тълкувания за 7, за 14 дни. По думите ѝ всичко зависи от разговорите с ИТН и ДБ. Ако бързо се постигне съгласие за програмата, това означава, че бързо може да преминат към втория етап – персонален състав. Ако има затруднения още по програмата – ще се забавят нещата.

"В програмата е записано, че ще положим усилия за възстановяване на отношенията с Руската Федерация и да не допуснем да се закриват посолства и да се скъсват отношенията между България и Русия. В програмата е записано, че България ще търси разговори с всички възможни доставчици на газ, което не изключва и "Газпром"", заяви лидерът на левицата по въпроса за отношенията между България и Русия.

Управленската програма остава отворена за нови предложения, ще има и втори кръг от преговори каза още Нинова.

"Ще преговаряме спокойно и аргументирано. Търсим мнозинство, което да е твърдо срещу досегашния модел на управление, което да подкрепя съдебна реформа, ще казваме тези аргументи, ще вадим случаи на модела на управление на ГЕРБ, ако подкрепят – подкрепят, ако не – няма да има мнозинство и отиваме на избори. Всичко е нормално и аргументирано, и ще бъде публично", заяви още Корнелия Нинова.

"Ние искаме да положим усилия за работещ кабинет и парламент. Да се приемат необходимите закони. Да се посрещне тежката зима, която ни очаква. Представете си, че се наложи да поставим таван на цените на горивата. Това не може да стане без работещ парламент. Целта ни е сигурност в държавата, работещ парламент и правителство. Ако не се получи, отиваме на избори.", завърши Нинова.

БСП след преговорите с ПП

БСП след преговорите с ПП

Публикувахте от Новините на NOVA в Вторник, 19 юли 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега