Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нинова в Бургас: Цинизъм е да кажеш, че има финансова нестабилност заради пенсионери и деца /Видео/

Нинова в Бургас: Цинизъм е да кажеш, че има финансова нестабилност заради пенсионери и деца /Видео/

Тази вечер в Бургаския свободен университет, пред пълна със симпатизанти на столетницата аула, Нинова и водачът на листата за 2-ри МИР, инж. Петър Кънев, поставиха началото на открита среща-разговор, в която освен че направиха отчет за свършената работа в изминалия мандат на парламента, представиха и проекти, по които ще работят в 49-тото Народно събрание.

Това, което ни притеснява е проектът за бюджет на служебния кабинет и намеренията им да замразят доходите и да увеличават данъците - това е абсурд. Ние от БСП категорично ще гласуваме против такъв бюджет, ако влезе в този вид, защото инфлацията не е овладяна, цените са високи и замразяване на доходи в тази ситуация е просто абсурдно. Категорично се противопоставяме за премахване на данъчните облекчения в областта на туризма. Днес бях в Созопол, в Несебър... това ще удари много по туризма, а това ни е основно перо в икономиката, така че не сме съгласни да се вдигат данъци и да се замразяват доходи. В този момент да се режат социални разходи е цинизъм. Цинизъм е да кажеш, че има финансова нестабилност заради пенсионери и деца. Това коментира пред журналисти в Бургас председателят на БСП - Корнелия Нинова.




По думите ѝ ..."трябва да се съберат приходите - има контрабанда, има сив сектор. Днес научаваме, че има 2,5 млн. броя яйца влизат контрабанда от Украйна. Предложих веднага да се спре вносът, особено че Украйна не е страна член на ЕС, а има и съмнения, че тези яйца не са достатъчно чисти. Нашето основно предложение, което ни различава от всички останали, е таван на цените - само това ще ни спаси. В последните два дни, още 3 държави се присъединиха към онези в Европа, които наложиха таван (Словакия, Черна гора и Северна Македония).Във Франция вече наложиха таван на цените за 200 стоки до 2 евро. Това е пътят! Не разбирам защо никой не узрява за това и неподкрепя това наше предложение. Сигурна съм, че сте стигнат до този извод, но ще е късно, защото виждате колко народът обеднява и как все по-малко продукти може си купи с парите, които има", категорична е Нинова. 




Тази вечер в Бургаския свободен университет, пред пълна със симпатизанти на столетницата аула, Нинова и водачът на листата за 2-ри МИР, инж. Петър Кънев, поставиха началото на открита среща-разговор, в която освен че направиха отчет за свършената работа в изминалия мандат на парламента, представиха и проекти, по които ще работят в 49-тото Народно събрание. 

По думите ѝ българските граждани трябва да са доволни от направеното за много кратък период в предходното правителство. "Надявам се българските граждани да са доволни. Да са усетили това, което направихме за много кратък период от 7 месеца в правителството и то в тежки кризи. Ще припомня, че осигурихме безплатни детски градини и ясли, безплатни учебници до 12 клас, еднократна помощ от 300 лева за ученици от 1 до 4 клас, увеличено майчинство и детски надбавки, младите семейства започнаха да получават обратно данък от 600 лева за едно дете и 1200 лева за две деца, минималната заплата се увеличи с 50% от средната, ваучерите за храна се увеличиха от 80 на 200, разбира се пенсиите се увеличиха с около 40% - една много силна социална политика".  





Пред журналисти, Корнелия Нинова, коментира и темата, превърнала се в кауза за столетницата, а именно референдум срещу джендър идеологията в училище. 

"Абсурд е в 6 клас, на 12 години, в учебниците да питат децата дали имат влечение към своя пол или към другия. Ние искаме да съхраним българското семейство като майка и баща. Не приемам, че децата трябва да избират какви да са - момче, момиче или нещо трето. Дано един референдум и енергията на хората да ни помогнат да спрем това чудо", заяви тя и допълни, че "...темата не е за една кампания, не е за една партия, за нас това е национална кауза, защото засяга нашите деца. Винаги сме казвали, че хората над 18 години са пълнолетни и могат да вземат решения за съдбата си - как, с кого и какво да правят, но децата да не се закачат. Притеснени сме от навлизането им, въпреки че Истанбулската конвенция е обявена за противоконституционна. Тази тематика навлиза по други начини - тихомълком, през учебници, през НПО-та.  Обръщам внимание, че само БСП се противопоставя на тази тема, всички останали партии са "за". Вече два пъти в парламента, макар с по-малко сили и депутати, спирам такива решения. Благодарение на нас не се ратифицира Истанбулската конвенция, благодарение на на не минаха текстовете срещу Закона за домашното насилие, които проповядваха джендър идеологията. Имаме нужда от подкрепа за бъдещето българските деца". 




По повод изборите на 2-ри април, Нинова посочи, че очакванията са за много по-добър резултат от предишните. "Кампанията върви добре, навсякъде има енергия и ентусиазъм в нашите членове и симпатизанти.  Оптимистично настроени сме и с много надежда след тези избори да има парламент и стабилно правителство, защото се натрупаха много проблеми, които изискват решаването им чрез закони и чрез редовно правителство. Днес минах през няколко черноморски общини - започнали проекти, недовършени, хаос в администрацията, няма достатъчно яснота, няма бюджет за тази година, кметовете се притесняват и не само това. За нас е много важен въпросът за войната и мира, за инфлацията и цените, за повишаване на доходите и нашата инициатива за спасяване на българското семейство и защита на децата", заяви тя. 

За справяне с инфлацията председателят на БСП изброи и няколко конкретни предложения. "Ние предлагаме временно таван на цените, увеличаване на доходите, по начин заложен в нашата програма, изравняване на субсидиите на българските земеделски производители с европейските  и тяхното преразпределение. Тук най-големи субсидии вземат десетина зърнопроизводители. За плодове, зеленчуци, мляко и месо - все не стигат. Искаме да възстановим и "Напоителни системи", без поливно земеделие няма как да стане. Грижата за българското земеделско производство трябва да ни стане първа грижа, защото бъдещите конфликти в света ще бъдат за вода и за храна. 

Публикувахте от PoligrafF.net в Четвъртък, 23 март 2023 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега