Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нинова за райския газ: Децата ни са изправени пред огромна опасност

Нинова за райския газ: Децата ни са изправени пред огромна опасност

Това каза министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и обяви, че започват масирани проверки за продажбата на веществото.

"Децата ни са изправени пред огромна опасност. Използването на т. нар. райски газ взема застрашителни размери. Според доклада на Дирекция обществено здраве и здравен риск, отдел "Токсикология", веществото е изключително опасно и може да предизвика отток на мозъка и в някои случаи дори смърт. Смъртоносна индоксикация чрез задушаване, енцелофапатия, невропатия, води и до безплодие. Става въпрос за изключително опасна субстанция." Това каза на брифинг вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова.


"Още на 15 май е имало заседание на Националния съвет по наркотични вещества, където след като са установили опасността от това вещество, участниците са решили, че тепърва трябва да правят анализ за необходимостта от предприемане на нормативни изменения на законодателната рамка. Не се знае колко време ще върви този анализ.Нямаме никакво време за анализи. Днес и сега трябва да вземем спешни мерки!", категорична бе Нинова. 

"Днес наредих следните мерки. Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва масирани и денонощни проверки по заведения, дискотеки, барове, както и в социалните мрежи за онлайн продажбата на това вещество. Там където КЗП установи, че това се случва, ще издава акт временна забрана за продажба. Който не спазва тази мярка, го грози глоба от 25 хил. лв.", отбеляза министърът на икономиката.

"Ние нямаме нормативна рамка затова помолих парламентарната група на БСП за България, която до часове ще внесе две думи, поправка в закона, които могат да спасят живота на много деца, посочи Нинова. Става дума за Закона за закрила на детето, където в текста, който забранява продажбата на цигари и алкохол, да се добави и продажбата на диазотен оксид - райски газ. Това е законодателната програма.", заяви лидерът на БСП.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега