Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нивата на реките плавно се понижават

Нивата на реките плавно се понижават

През миналото денонощие са отчетени понижения на речните нива в цялата страна, съобщават от МОСВ. Вчера следобяд бе деактивирано Оперативното звено към екоминистерството.

През миналото денонощие са отчетени понижения на речните нива в цялата страна, съобщават от МОСВ. Вчера следобяд бе деактивирано Оперативното звено към екоминистерството.  Към настоящия момент водните количества на наблюдаваните реки в страната продължават да са над праговете за високи води. Днес и утре се очаква речните нива в страната да продължат да се понижават.

По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН (НИМХ- БАН) през нощта е имало превалявания над по-голямата част от Северна България, а през деня ще има и над останалите райони.

През нощта срещу четвъртък на места в крайните югоизточни райони ще превали, количества - до 2-3 л/кв.м. В четвъртък само на отделни места е възможно съвсем слабо и за кратко да превали. През нощта срещу петък и в петък на места, главно в Северна България и в планините, ще превали слабо, до 2-3 л/кв.м.

Системата за ранно предупреждение за водосборите на реките Марица и Тунджа при НИМХ-БАН прогнозира: 

• Река Тунджа:Нивото на река Мочурица при с. Воденичане все още е над оранжевия праг (риск за тревога), като по прогноза се очаква днес да спадне под него. Нивото на река Тунджа при Ямбол е над жълтия праг (предупреждение) и плавно се понижава. Нивото на река Тунджа при  Елхово е над оранжевия праг (риск за тревога), като ще продължи плавно да се понижава.

• Река Марица: Нивото на река Марица при Пловдив е над жълтия праг (предупреждение), като по прогноза се очаква днес да спадне под него. Нивото на река Сазлийка при Гълъбово все още е над жълтия праг (предупреждение), като по прогноза се очаква в ранните часове на 2 април да спадне под него. Нивото на река Марица при Свиленград е над жълтия праг (предупреждение), като по прогноза се очаква днес да спадне под него.

• Река Арда: Според системата за предупреждение за басейна на река Арда при НИМХ - нивото на река Черна при Смолян днес късно вечерта ще надмине жълтия праг (предупреждение) и след няколко часа ще спадне под него.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега