Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НОИ: Близо 19 000 справки за прогнозния размер на пенсията са направени онлайн

НОИ: Близо 19 000 справки за прогнозния размер на пенсията са направени онлайн

Електронният калкулатор бе актуализиран след влизането в сила на промените в методиката за изчисляване на индивидуалния коефициент.

От 4 май т.г. досега в сайта на НОИ са направени 18 841 справки за прогнозния размер на пенсиите. Електронният калкулатор бе актуализиран след влизането в сила на промените в методиката за изчисляване на индивидуалния коефициент.

Припомняме Ви, че бъдещите пенсионери трябва да направят избора си дали коефициентът да бъде изчислен по реда на нормативната уредба, приложима за трудови пенсии с начална дата до 31 декември 2018 г. (т.нар. „стара методика“ – с избор на 3 благоприятни години преди 1997 г.) или съгласно разпоредбите, приложими за пенсии с начална дата след 31 декември 2018 г. („нова методика“). Онлайн калкулаторът е в помощ за ориентацията по кой от двата възможни начина за изчисляване ще се получава по-висока пенсия.

Като част от популяризирането на промените в нормативната уредба през май т.г. НОИ организира и информационна кампания за жителите на по-малките и по-отдалечените населени места в цялата страна.

Общо 1561 бъдещи пенсионери са се консултирали относно вариантите за изчисляване на индивидуалния коефициент на бъдещата им пенсия. От тях 881 са задали своите въпроси по темата в постоянните приемни и изнесени работни места на института, а със специално създадените мобилни екипи са се срещнали 660.

По време на срещите с експертите от мобилните групи над 1200 лица са потърсили консултации и по други пенсионни въпроси.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега