Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НОИ финансира рехабилитацията на 39 200 българи

НОИ финансира рехабилитацията на 39 200 българи

Днес започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2014 г., съобщават от Националния осигурителен институт. Средствата, предвидени за нейната финансова реализация в Закона за бюджета на ДОО за 2014 г., са в размер на 15 362 329 лв., както и през миналата година. Предвижда се през тази година около 39 200 лица да ползват парични помощи за профилактика и рехабилитация.

Днес започваизпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2014 г.,съобщават от Националния осигурителен институт. Средствата, предвидениза нейната финансова реализация в Закона за бюджета на ДОО за 2014 г., са вразмер на 15 362 329 лв., както ипрез миналата година. Предвижда се през тази година около 39 200 лица даползват парични помощи за профилактика и рехабилитация.

Програмата е с продължителност от 10 дни като НОИ поема ценатана нощувките и частична помощ за храна в размер на 5 лв. за всеки ден отпрестоя. Всяко лице за сметка на бюджета на ДОО има право да ползва до четириосновни диагностични и терапевтични процедури дневно. Вече са подписанидоговорите с 18 юридически лица за общо 51 заведения, изпълнители напрограмата.

Право на парична помощ за профилактика имат осигурените лицаза общо заболяване, майчинство и/или трудова злополука и професионална болест.За тях трябва да са внесени или дължими осигурителни вноски за период от шестпоследователни календарни месеца, предхождащи месеца, през който се провеждарехабилитацията. Освен това заболяването им трябва да е диагностично уточнено,за което към съответния момент лекуващият лекар да е установил необходимост отпровеждане на рехабилитация.

Право да ползват програмата имат и лицата, получаващи личнапенсия за инвалидност. Условието за тях е да не са навършили възрастта запридобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст, да не са осигурении срокът на инвалидността в експертното решение да не е изтекъл.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега