Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нормализира се обстановката след природните стихии в страната

Нормализира се обстановката след природните стихии в страната

Силни ветрове и обилни валежи, съчетани с интензивно снеготопене, създадоха проблеми в много части на страната през последното денонощие. Най-сериозно беше бедственото положение в Габрово, където заради ураганния вятър загина 34-годишна жена. В пожарната служба са получени над 80 сигнала.

Силни ветрове и обилни валежи, съчетани с интензивно снеготопене, създадоха проблеми в много части на страната през последното денонощие. Най-сериозно беше бедственото положение в Габрово, където заради ураганния вятър загина 34-годишна жена. В пожарната служба са получени над  80 сигнала. Събран бе областният щаб и към 20 часа бе обявено бедствено положение на територията на община Габрово. Активиран бе щаба на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и на областното управление в Габрово. Бяха сформирани девет екипа, съобщават от МВР.

В много населени места от областта беше прекъснато електрозахранването. И към момента част от Габрово продължава да бъде без ток, работи се по отстраняване на паднали покривни конструкции върху 110 КV-та подстанция, за да може да бъде възстановено електрозахранването.

Свлачище пък блокира пътя между Смолян и Мугла през нощта. Разчистването продължи повече от три часа. Планинският скат се свлякъл на около километър от тунела в посока към селото. От пътноподдържащата фирма съобщиха, че са разчистили около 10 куб. м пръст, камъни и наноси от клони и дървета, предаде БГНЕС. Въпреки че пътят е отворен за движение, шофьорите трябва да пътуват в района с повишено внимание.

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН през изминалото денонощие най-много валежи са паднали в района на село Мугла – 97 литра на кв. м. В съседното село Триград са измерени 82 литра, а в Златоград - 64 литра.

Най-много сигнали за възникнали проблеми от бурните ветрове е имало в Габрово - 50 , Велико Търново - 20, Пловдив - 20, София-област  - 17, София- 16, Хасково - 12, Кърджали - 11, Благоевград -8, Ловеч -8 и други.

В Дряново също е спряно електрозахранването, на подстанцията са нанесени щети и е отнесен покрива вследствие на бурните ветрове, работи се по отстраняване на повредите. В следствие на паднали дървета е прекъсната контактната мрежа на жп линията Трявна – Плачковци, възстановителните действия продължават. Затворени бяха пътищата Габрово – Шипка и Воняща вода – Трявна, движението е възстановено към 4:30 часа тази сутрин. 

В  Габрово 34- годишна жена е починала в болницата в следствие на наранявания от паднало скеле. Има и пострадал мъж.След 23 часа силата на вятъра в област Габрово намаля. До 6 часа тази сутрин е постъпил само 1 нов сигнал за паднало дърво. Днес възстановителните работи ще продължат, остават за отработване около 30 сигнала.

От паднали предмети във Велико Търново била оказана помощ на 6-ма пострадали /леки наранявания/.  Огнеборците са реагирали на 20 сигнала. Остава затворен пътя Елена – Твърдица.

В община Банско, между селата Филипово и Осеново в следствие на придошлите води на река Граденишка (приток на р. Места) е отнесена част от пътя свързващ двете села. Движението между селата е спряно.  В село Осеново е отнесен дървен мост. Към момента няма опасност за гражданите и жилищните сгради.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега