Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нова система ще следи за петролни петна в Черно море

Нова система ще следи за петролни петна в Черно море

Нова информационна система ще следи за петролни петна в Черно море. Тя ще бъде изградена по Норвежката програма от Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ във Варна в партньрство с Басейнова дирекция „Черноморски район“ на МОСВ и областната администрация на Варна.

Новаинформационна система ще следи за петролни петна в Черно море. Тя ще бъдеизградена по Норвежката програма от Висшето военноморско училище „Никола ЙонковВапцаров“ във Варна в партньрство с Басейнова дирекция „Черноморски район“ наМОСВ и областната администрация на Варна.

Информационнатасистема трябва да е готова през март 2016 г. Тя ще събира и разпространяваданни от различни статични и динамичнисистеми за състоянието на морските води с цел превенция от нефтениразливи. По проекта ще се разработи система за наблюдение на морскитепространства, в която ще бъдат интегрирани наличните в момента. Процесите вморската шир ще бъдат визуализирани в реално време. Информацията щее за уникален в европейски и регионален мащаб център. Комплексът ще се използвав тренировъчен и в оперативен режим. 

Предвижда сесъздаването и на лаборатория, която ще определя състоянието на морската вода,управлението на баластните води и ще изготвя оценка на последствията отзамърсяване с нефтопродукти. Ще бъде изграден и оперативен център за преодоляването на последствия от нефтениразливи с допълнителни терминали в Басейновата дирекция и Областнатаадминистрация. Резултатите от проекта „Интегриранаинформационна система за поддръжка управлението на бреговата зона (IISSCZM)“ щеобхванат цялата българска крайбрежната зона.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега