Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Новата транспортна схема на Бургас влиза в сила от 26 ноември

Новата транспортна схема на Бургас влиза в сила от 26 ноември

Датата е избрана специално, така че жителите на града да имат възможността да проучат и да се адаптират към нововъведенията през почивните дни.

Новата транспортна схема на Бургасвлиза в сила от 26 ноември - последната събота на месеца. Тогава автобусите от градския транспорт ще тръгнат по новите си маршрути, съобщиха от "Бургасбус". Датата е избрана специално, така че жителите на града да имат възможността да проучат и да се адаптират към нововъведенията през почивните дни.

Промените са съобразени не само със сегашната пътна обстановка в града,но и взимат предвид бъдещото му разрастване, уточняват от фирмата превозвач. Курсовете, маршрутите и графиците са подготвени така че да скъсят максимално времето, за което бургазлии и гостите на града стигат от точка А до точка Б. Освен това, друг ефект ще бъде и намаляването на вредните емисии и облекчаването на трафика в града.

Едно от най-големите нововъведения е основната Бърза линия. Тя има две разклонения и ще бъде обозначена като "Б1" и "Б2". Те ще свързват кварталите Изгрев и Славейков с Меден рудник, но по по-практичен начин от досегашната линия 211. В пиковите часове те ще потеглят от начална спирка на всеки 10 до 12 минути.

Двете разклонения идващи от Терминал „Изгрев'' и ''Славейков'' се обединяват в района на хотел ''Мираж'' в едно общо трасе, преминаващо по бул. "Стефан Стамболов'' до ул. "Сан Стефано". От Централната автобусна спирка, маршрута на Бързите автобусни линии продължава по ул. ''Христо Ботев'', ул. ''Иван Вазов'', ул. ''Индустриална'', ул. ''Спортна'' до ул. ''Тодор Александров''. По ул. ''Захари Стоянов" те  достигат до Терминал ''Меден Рудник'', за да обслужат и най-големия жилищен район на града.

Друг ключов елемент от новататранспортна схема са т.нар. захранващи линии. Те ще обслужват пътниците във вътрешността на кварталите. Една от тях е новата линия №4, която няма да има нищо общо със старата. От края на този месец четворката ще обслужва само Централна градска част. Тя ще тръгва от Автогара „Запад”, след което ще преминава през булевард „Демокрация”, улица „Гладстон” и отново ще пристига на „Запад”.

Подобни захранващи линии ще има и за комплексите "Изгрев" и "Славейков" - №13, както и в ж.к. "Меден рудник" - №9.

Промяна в маршрута си получава линия №12. Тя ще тръгва от Терминал „Славейков”, по маршрута на старата линия „12“,след което ще преминава през Автогара „Запад”, Терминал „Юг”, покрай Морскатаградина на Бургас, Терминал „Изгрев”, пред университет "Проф. д-р АсенЗлатаров" и ще приключва курса си на спирката, от която е потеглил. В обратната на посоката на маршрута с №12 ще пътува новата линия №11. И двете линии ще потеглят от Терминал„Славейков“ в интервал от 10 до 12 минути в пиковите часове на деня.

Ще бъдат променени и номерата ощеняколко автобусните линии. Автобусите, които обслужват кв. "Банево" вече няма да бъдат с №30, а ще носят №3 . До кв. "Рудник" пътниците ще се возят на автобус с №6, а до кв. "Лозово" - с №7А. Линия №8 ще тръгваот автогара "Запад" и ще пътува до квартал "Горно Езерово",като определени курсове ще обслужват спирките по ул. „Генерал Вазов“.

Промяна в цената на билетите няма да има.При въвеждане на новата транспортна схема, на онези, които ползват само 1 линия, от картата ще се отнемат 0.95 лв., при второто  прехвърляне в рамките на 45 минути 0.05 лв., а всяко трето и следващо в рамките на този интервал от време ще е безплатно.

Ето я и картата на новата транспортна схема:

 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега