Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ново напрежение между ГЕРБ и президента Радев

Ново напрежение между ГЕРБ и президента Радев

Партията на Борисов ще върне веднага мандата за съставяне на правителство

Няма нужда от допълнителни консултации с парламентарната група на ГЕРБ. Когато ни връчите мандата, ще го върнем в рамките на същия ден. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в началото на консултациите при президента Румен Радев. "Нашата парламентарна група многократно е завявала становище за това, че при връчването на втория проучвателен мандат ще го върнем веднага, без да представяме състав и структура на Министерски съвет в сроковете по Конституция. Нищо не се е променило и становището ни остава същото. Не смятам, че трябва актуализацията на бюджета, или какъвто и да е друг акт на Народното събрание, да бъде обвързван с връчването на втория или третия мандат и съответната конституционна процедура", каза Атанасова.

"Считаме, че ГЕРБ остави финансово и икономически стабилна държава, макара че месеци преди това т.нар. партиите на протеста твърдяха точно обратното, вие твърдяхте точно обратното. Преди година също имахме COVID криза, г-н президент, също се справяхме с редица предизвикателства. Надявам се, че мигрантската вълна не е забравена, а правителството на ГЕРБ се справи с това. Сега е ред на партиите, които считат, че могат да бъдат алтернатива, да поемат отговорност. Тези партии с такива намерения застанаха пред своите избиратели през април и юли. Сега е ред на тяхна отговорност, и а на ваша, г-н президент. Тези партии се родиха под вашия юмрук тук на Площада", допълни Атанасова.

От своя страна държавният глава сподели следното: "Относно това каква държава ни остави ГЕРБ – българите дадоха своята оценка. Как се справихте с COVID-кризата личи по това, че хиляди българи изгубиха живота си, умираха в линейките и по стълбите на болниците. Тази криза се отрази и на бизнеса".
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега