Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НУМСИ отбелязва 9 май с концерта "Утре зависи от нас"

НУМСИ отбелязва 9 май с концерта "Утре зависи от нас"

„Утре зависи от нас” е името на мултимедийния спектакъл, който Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” ще подари на бургаската публика по случай 9 май. Концертът е посветен на 70 години от края на Втората световна война и се осъществява със съдействието на Община Бургас.

„Утре зависи от нас” е името на мултимедийнияспектакъл, който Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф.Панчо Владигеров” ще подари на бургаската публика по случай 9 май.  Концертът е посветен на  70 години от края на Втората световна война исе осъществява със съдействието на Община Бургас.

Чрез музиката, танца и словото, чрез своето изкуство, децата и техните преподаватели ще покажат на всички, че войните между народите са нанесли много повечевреда, отколкото полза, че истински цивилизованитенароди ще открият други начини, за да разрешат проблемите, че всички войни салоши и е време заедно да изградим  един свят без война.

В спектакъла участие ще вземат Камереноркестър с диригент Петя Тончева, Духов оркестър с ръководител ХристоКожухаров, Младежки хор с диригент Анета Данаилова и Детски хор с диригентТодорка Бинева. На сцената ще излязатоще Струнен ансамбъл „Анима” с ръководител Людмила Иванова, Ансамбъл от класовете по попи джаз пеене с вокален педагог МиленаДобрева, децата от балетните класове с преподаватели Недко Георгиев и Диляна Бахматова-Игнатова, ученици от 10, 11 и 12 клас,специалност актьорско майсторство, както и индивидуални изпълнители. 

В програмата са включени класически произведения на Бах, Хайдн, Вила Лобос, ТодорПопов, както и част от  Ленинградскасимфония  на Шостакович. Публиката ще се наслади на музиката ипесните от филмите "Белоруската гара", "Изпепелени от слънцето", "Коса" , "Списъкът на Шиндлер" и др. Ще бъде изпълнена и  легендарната песен на Джон Ленън„Представи си“ (Imagine), която отдавна се е превърнала в глобален химн на надеждата и мира.

Цялото вълшебство на сцената ще се случи под режисуратана Христо Симеонов.Празничната проява ще се състои на 7 май, четвъртъкот 19 часа в салона на НХК, вход свободен.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега