Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Няколко интересни рецепти за оползотворяване на останалите от Великден яйца

Няколко интересни рецепти за оползотворяване на останалите от Великден яйца

Най-често ги добавяме към зелената салата или ги хапваме с козунак, но в повечето домакинства остават достатъчно и след празника.

Останали са Ви изобилие от варени яйца? Няма проблеми. Днес сме Ви подбрали няколко интересни рецепти, които хем ще разнообразят трапезата, хем ще Ви позволят да употребите сварените яйца.

Една от най-популярните рецепти с варени яйца е тази за пикантни или т.нар. ”Дяволски яйца”. За да ги приготвите, разрежете яйцата наполовина. Може да го направите по дължина, или да отрежете “носа”, така че да оформите пиленца (вж. заглавната снимка). Извадете жълтъците и ги намачкайте с вилица в купа. Добавете 2 ч.л. дижонска горчица и около 1/3 ч.ч. майонеза (количествата са за около 10-12 яйца). Размесете добре съставките, така че да се получи равномерна паста. Добавете ситно нарязан пресен лук и овкусете със сол на вкус и черен пипер. Може да добавите и лют червен пипер или сос табаско за по-пикантен вкус. Сложете по лъжичка от сместа в гнездото на всеки белтък. Декорирайте по желание.

Не толкова популярна, но изпитана рецепта е тази за панирани варени яйца, подходящи като мезе или като добавка към зелената салата. Разрежете обелените яйца по дължина и извадете жълтъците. Намачкайте ги с вилица и добавете ситно настърган кашкавал, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол. Объркайте сместа с един суров жълтък и сложете от пастата в гнездата на белтъците. Слепете двете половини от всяко яйце и оваляйте в галета. Запържете в силно загрято олио до златисто. Не забравяйте, след като извадите яйцата от мазнината, да ги подсушите върху хартиена салфетка, преди да сервирате.

От варените великденски яйца можете да приготвите и апетитен дип, с който да гарнирате препечени филийки за закуска, например. Нарежете 4 сварени яйца на ситно. В отделна купа разбъркайте около 200 грама крема сирене и 1 с.л. заквасена сметана. Изсипете яйцата в сместа и добавете ситно нарязан зелен лук, настъргана краставица, черен пипер и сол. Може да добавите копър или друга подправка на вкус.  

Друг интересен вариант за закуска е да приготвите пастет от варени яйца. Сложете четири сварени яйца в блендера или в подходяща за използване на пасатор купа. Добавете 2 глави предварително запържен до златисто кромид лук, около 50 грама орехи и 1-2 с.л. гореща вода. Пасирайте, докато се получи равномерна смес. Подправете със сол и черен пипер, след което оставете пастета в хладилника за поне един час.

Подходящи за закуска, на път и като мезе са и баничките с варени яйца. За тази рецепта ще Ви трябват бутертесто, твърдо сварени яйца, сол, черен пипер и едно прясно яйце за намазване. Нарежете тестото на еднакви кръгчета/квадратчета. Върху половината сложете от нарязаните на ситно варени яйца, подправени с черен пипер и сол. Покрийте с останалите парчета тесто и леко притиснете по краищата с вилица, за да слепнат ръбовете. Намажете баничките с яйце и печете в предварително загрята фурна за около 20 минути. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега