Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ням лебед e спасен след сигнал в РИОСВ-Бургас

Ням лебед e спасен след сигнал в РИОСВ-Бургас

Екземпляр от вида ням лебед /Cygnus olor/ със съмнения за наранено крило e спасен от експерти на РИОСВ-Бургас след сигнал от граждани. Птицата е забелязана вчера вечерта в момент, когато пресичала пътя край утайниците на яз. Мандра. Жител на село Маринка прибрал лебеда в дома си и се погрижи за него. След направения от ветеринар преглед е установено, че птицата не се нуждае от медицинска помощ и днес е пусната във водоема, край който е била намерена.

Екземпляр отвида ням лебед /Cygnus olor/ съссъмнения за наранено крило e спасен от експерти на РИОСВ-Бургас след сигнал отграждани. Птицата е забелязана вчера вечерта в момент, когато пресичала пътякрай утайниците на яз. Мандра. Жител на село Маринка прибрал лебеда в дома си исе погрижи за него. След направения от ветеринар преглед е установено, че птицата не се нуждае от медицинскапомощ  и днес е  пусната във водоема, край който е биланамерена.

Немият лебедедин от трите вида лебеди у нас, който се среща относително по-често. Видът иместообитанията му са защитени от Закона за биологичното разнообразие.Бургаските езера и крайбрежните влажни зони са едно от важните места за вида,наред с други водоплаващи и водолюбиви птици.

При намиране в безпомощно състояние наекземпляри от защитени видове, гражданите са длъжни да уведомят най-близкатаРИОСВ или регионалните органина Изпълнителната агенция по горите.След преценка на състоянието, животните се   изпращат на лечение в Спасителния център задиви животни в Стара Загора или за доотглеждане в  зоологически градини, а в случай, че няма очевидни пречки за тяхнотооцеляване, се пускат в природата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега