Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Няма насилие при ареста на Тенчо Попов

Това показа проверката на прокуратурата
Няма насилие при ареста на Тенчо Попов

Не е установено престъпление при ареста на бившия главен секретар на Министерството на финансите Тенчо Попов, съобщиха от Софийската районна прокуратура.

Не е установено престъпление при ареста на бившия главен секретар на Министерството на финансите Тенчо Попов, съобщиха от Софийската районна прокуратура.

От там отказаха да образуват досъдебно производство срещу полицаите, участвали в ареста на бившия главен секретар на финансовото министерство. Случаят е приключен и служителите на реда няма да бъдат разследвани за полицейски произвол.

Няма и превишение на правата на полицаите при задържането, сочи проверката на прокуратурата. Тя започна, след като заместник-градският прокурор изпрати на районната прокуратура видеозапис от ареста на бившия главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов.  На тях се виждаха агресивните действия на маскирани антимафиоти, а двама от тях се снимаха за спомен след задържането.

Тогава наблюдаващият прокурор Божидар Джамбазов поиска записите и протокола от заседанието да бъдат пратени на МВР "за преценка на поведението на служителите". МВР бе категорично, че насилие няма. Имало е обаче действия на полицаите, с които са уронили престижа на МВР. 

Четирима униформени бяха предложени за наказание "порицание", но наказан беше само един, защото срокът за останалите бе изтекъл.   Самият Тенчо Попов вече се закани, че ще съди България в Страсбург за начина, по който е арестуван.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега